Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 01:30

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Λέμε ΟΧΙ σε Δημοτική Επιχείρηση – μεσάζοντα


Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" σχετικά με την απόφαση ίδρυσης διαδημοτικής αναπτυξιακής επιχείρησης που αποφάσισε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Παπάγου Χολαργού στην πρόσφατη συνεδρίαση του. Η Δημοτική Επιχείρηση που συστήνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού θα έχει 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος του οποίου θα είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Μ. Χατζής ενώ από το Δήμο Παπάγου Χολαργού θα μετέχουν ακόμη ως μέλη εκτός από τον επικεφαλής της παράταξης "Για την πόλη μας αξίζει" Κ. Τίγκα, οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου του 2019, Παπαδογεωργάκη, Μανουσέλης, Χαρακτινιώτης, Κρασσάς, Τσαγκανού-Τζουάνου. Την εισήγηση του Δημάρχου καταψήφισαν οι Τούτουζας, Ανυφαντής  Αυγερινός, Ρετσινιά, Σιώτου, Χαμηλοθώρη, Ρεκλείτης, Ρεμούνδος, Ζήκας ενώ ψήφισαν "λευκό" οι Κανάκης, Καραγιάννης.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" που ακολουθεί:

Μετά το καπέλο των 7 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε για το έργο του οδοφωτισμού στους κατοίκους του Δήμου Παπάγου Χολαργού, η δημοτική αρχή, επεκτείνει τώρα το πετυχημένο μοντέλο, σε κάθε έργο ή προμήθεια που θα κάνει ο Δήμος.

Ιδρύει Δημοτική Επιχείρηση- μεσάζοντα όπου ο Δήμος θα της αναθέτει τα έργα και αυτή θα αναθέτει στους εργολάβους με μια νόμιμη,βέβαια προμήθεια.

Έτσι,μπορεί να μας στοιχίσει κάτι παραπάνω, αλλά θα εξυπηρετηθούν φίλοι και ημέτεροι που θα προσληφθούν «στην υγεία των δημοτών». 

Η Επιχείρηση δημιουργείται σε συνεργασία με το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο και εξειδίκευση, με σκοπό να αντικαταστήσει τις λειτουργίες του Δήμου και με κεφάλαιο 200.000 ευρώ που ήδη παραχωρήθηκε.

Είναι τα αποκαλυπτήρια του νεοφιλελευθερισμού: Θα μας κοστίσει λίγο παραπάνω, δεν θα υπάρχει έλεγχος στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος, αλλά θα είναι όλα ιδιωτικά.

Δείτε όλο το κείμενο της ανακοίνωσης, αλλά και την τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Σιώτου στο Δημοτικό Συμβούλιο https://8protaseis.com/.../%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B5-%CF.../

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.