Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 17:59

Μ. ΤΡΑΚΑΣ: Είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που γίνονται έργα για 5G

Στα έργα για το δίκτυο οπτικών ινών που πραγματοποιεί ένα μήνα τώρα η Cosmote στο Χολαργό, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Τράκας τόνισε ότι «είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που εγκαθίσταται δίκτυο οπτικών ινών για τη λειτουργία του 5G και μέχρι τα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί όλο το δίκτυο και στις δύο Κοινότητες».

Για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εγκατάσταση αυτή ανέφερε, ότι θα πρέπει να αναλογιζόμαστε τα οφέλη που θα προκύψουν και να μείνουμε σε αυτά, ξεπερνώντας τα μικροπροβλήματα που παρουσιάζονται. Προβλήματα άλλωστε δημιουργούνται πάντα σε τέτοιας μορφής έργα, ανέφερε, όπως και παλαιότερα όταν περνούσαν τα δίκτυα αγωγών της ΕΥΔΑΠ ή άλλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εξήγησε ότι ο δήμος είναι υπεύθυνος μόνο στο να επιβλέψει αν έκλεισε σωστά η τομή και αν ο εργολάβος αποκατέστησε πλήρως το σημείο, όπου δούλεψε συμπεριλαμβανομένης και της καθαριότητας.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται όλο αυτό το διάστημα αφορούν στις λανθασμένες αποτυπώσεις του δικτύου της ΕΥΔΑΠ, είτε για το σημείο, είτε για το βάθος που περνάει ο αγωγός. 

Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι το δίκτυο αγωγών της ΕΥΔΑΠ είναι αρκετά παλιό στο Δήμο μας, γεγονός για το οποίο έχει αναφερθεί με επιστολές του στην εταιρεία και θα συνεχίσει να διεκδικεί την αντικατάσταση του. 

Για το θέμα μίλησε και η Δημοτική Σύμβουλος Μ. Σιώτου, αφού άλλωστε δέχθηκε και προσωπική αναφορά από τον Αντιδήμαρχο, και συμπλήρωσε ότι θα περίμενε από το δήμο να αναλάβει την πρωτοβουλία και να παρέμβει στην εταιρία επισημαίνοντας της τις κακοτεχνίες της και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ανεχθεί να καταστρέφονται οι υποδομές άλλων εταιρειών με θύματα τους δημότες.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Ρεμούνδος ο οποίος συγκεκριμένα ανέφερε ότι το νερό που τρέχει στις βρύσες όσων σπιτιών είχαν διακοπή υδροδότησης περιέχει… χώμα! Για να πάρει την απάντηση από το δήμαρχο, ότι είναι λογικό μετά από διακοπή να παρουσιάζεται αυτό και χρειάζεται λίγος χρόνος για να καθαρίσουν οι αγωγοί.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.