Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 12:09

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Η σφαγή των δέντρων στον Δήμο Παπάγου Χολαργού θα συνεχιστεί


Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" μετά την καταψήφιση της πρότασης που κατέθεσε για την εκπόνηση μελέτης στρατηγικής διαχείρισης του πράσινου, κανονισμού πρασίνου, δημιουργίας δημοτικού φυτωρίου, δημιουργίας πλατφόρμας για τα δέντρα και την απαραίτητη εγγραφή των δαπανών για όλα αυτά στον προϋπολογισμό. Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (19/2) παρουσία της Υπηρεσίας Πρασίνου (θα ακολουθήσει ρεπορτάζ) που έκανε και τη σχετική ενημέρωση, ξεκίνησε από την αρχή με ένταση, αφού με απόφαση του Δημάρχου και του Προέδρου δε δόθηκε η δυνατότητα στους δημότες που είχαν ζητήσει να παρέμβουν, να συμμετέχουν. 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης που ακολoυθεί:

Η σφαγή των δέντρων στον Δήμο Παπάγου Χολαργού θα συνεχιστεί

Η ολική καταστροφή του πρασίνου και η σφαγή των δέντρων στον Δήμο Παπάγου Χολαργού θα συνεχιστεί επ’ αόριστον διότι η προσωπική εξυπηρέτηση αιτούντων κοπής δέντρων φέρνει ψήφους.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συζήτησης που προκάλεσαν οι δύο δημοτικές σύμβουλοι της παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» κυρίες Σιώτου και Χαμηλοθώρη.

Η δημοτική αρχή αρνήθηκε την πρόταση για Συνολική Μελέτη Στρατηγικής Διαχείρισης Πρασίνου στο Δήμο μας, για κανονισμό λειτουργίας σύμφωνα με την μελέτη, και πολύ περισσότερο να εγγράψει κονδύλι στον προϋπολογισμό για την μελέτη αυτή.

Ο Δήμαρχος δεν μπορούσε να καταλάβει την διαφορά μεταξύ διαχειριστικής μελέτης ενός άλσους και την Συνολική Μελέτη Στρατηγικής Διαχείρισης Πρασίνου σε ένα Δήμο. Δεν γνώριζε καν την Δασική Αστυνομική Ρυθμιστική διάταξη με Αρ. Πρωτ: 1752/33226, όπου για την μεταφορά της ξυλείας χρειάζεται άδεια από το Δασαρχείο.

Η Υπηρεσία Πρασίνου δεν μπόρεσε να απαντήσει σε καμία από τις 10 ερωτήσεις που της θέσαμε για τα δεδομένα διαχείρισης πρασίνου στον Δήμο μας και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την βιοποικιλότητα και το αστικό πράσινο.

Επίσης,δεν μπόρεσαν να απαντήσουν σε καμία από τις 30 περιπτώσες που τους αναφέραμε κοπής δέντρων με άστοχη αιτιολόγηση, εκτός από μία όπου ομολογήσανε ότι μετατρέψανε αυθαιρέτως το κλάδεμα σε κόψιμο. Ούτε μπόρεσαν να απαντήσουν στο ότι από τις 100 περιπτώσεις κοπής δέντρων που έχουν έρθει στο ΔΣ, μόνο 3-4 ήταν για λόγους επικινδυνότητας και αυτές αμφιλεγόμενες.

Στο ίδιο έργο θεατές, οι γνωστοί δορυφόροι της δημοτικής αρχής Κανάκης, Ζήκας Καραγιάννης και Αυγερινός,οι οποίοι κατέβασαν δήθεν αντιπρόταση, χωρίς προϋπολογισμό,έτσι ώστε να μην πραγματοποιηθεί ποτέ η μελέτη και την συνέδεσαν και με την βιώσιμη κινητικότητα που δεν συνδυάζεται λόγω αυστηρών νομικών προδιαγραφών του Άρθρου 22 του Νόμου 4599/2019… ακριβώς για να απορριφθεί από τις ελεγκτικές αρχές. Στην πρόταση μάλιστα να βρούμε μια κοινή συνισταμένη των δύο προτάσεων σε μια ενιαία, μας το αρνήθηκαν.

Είναι προφανές ότι η ρουσφετολογική και ψηφοθηρική πολιτική της δημοτικής αρχής θα συνεχίσει να υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας, να μειώνει τις αντιστάσεις μπροστά σε μια κλιματική κρίση και να υποβαθμίζει τις αξίες των περιουσιών μας στις μέχρι σήμερα πράσινες γειτονιές μας.

Καλούμε όλους τους γείτονες να ευαισθητοποιηθούν και να αντιδράσουν με κάθε τρόπο, καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική της δημοτικής αρχής, δεν θα μείνει ούτε δέντρο στις γειτονιές μας.

Ενημερωτική συμπλήρωση: Την πρότασή μας στήριξαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Οικονόμου.

 

"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.