Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 21:35

Πατούλης - Αποστολόπουλος για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Χολαργού


Υπέγραψαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Aττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος το έργο ενεργειακής αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 828.000 ευρώ. Από αυτά η χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020, άξονας προτεραιότητας 4) φτάνει στα 467.603 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τα ταμεία του Δήμου που λόγω των εκπτώσεων όπως ανέφερε ο Δήμαρχος το τελικό ποσό θα είναι μικρό.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες. Και εκτιμάται ότι οι επεμβάσεις είναι τέτοιες που μπορούν να γίνουν σε περιόδους όπου το σχολείο θα είναι κλειστό, δηλαδή σε δύο καλοκαίρια όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι «δε χρειάζεται να επηρεάσουμε τη λειτουργία του σχολείου, που είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να φιλοξενηθεί πουθενά».

Μέσω του έργου αυτού θα γίνουν οι παρακάτω παρεμβάσεις στο σχολείο:

  • Θερμομόνωση αδιαφανών δομικών στοιχείων ( Θερμομόνωση αδιαφανών δομικών στοιχείων, τοίχοι, οροφές, κ.α.).
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Νέος λέβητας αερίου και δίκτυο σωληνώσεων και θερμαντικών σωμάτων
  • Συστήματα αυτοματισμών και ελέγχου κεντρικής θέρμανσης
  • Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων
  • Κλιματισμός αίθουσας πολλαπλών χρήσεων
  • Φωτοβολταϊκά συστήματα στο δώμα

Με την ολοκλήρωση προβλέπεται μείωση της ετήσιας εκπομπής CO2. Επιπλέον το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών θα είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου από κλάση Ε σε ενεργειακή κλάση Α+, σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση κτιρίων των Δήμων της Αττικής.Πιστεύουμε στην ανάγκη ενίσχυσης της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και σ΄ αυτό το πλαίσιο, ως Αυτοδιοίκηση, εστιάζουμε σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του είναι να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αφορούν στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου του.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.