Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 00:21

Υπάρχει δυσκολία για τη λειτουργία του 6ου Δημοτικού Χολαργού


«Για την Α’ τάξη είναι εύκολο να ισχύσουν νέα όρια για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού. Μένει να αποφασίσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας τι θα κάνει με τις υπόλοιπες τάξεις», απάντησε ο Δήμαρχος σε ερώτηση που δέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, η Δημοτική Σύμβουλος Ν. Χαμηλοθώρη ρώτησε: “Επειδή είμαστε 10 μέρες πριν την έναρξη των εγγραφών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία θα ήθελα να μας ενημερώσει ο Δήμαρχος σε ποια φάση των συζητήσεων βρίσκεται με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την αναδιαμόρφωση των ορίων των Δημοτικών Σχολείων Χολαργού εξασφαλίζοντας τη λειτουργία του 6ου Δημοτικού και πότε θα ενημερωθούν οι γονείς τα παιδιών των οποίων πρόκειται να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον”.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «η απόφαση του Υπουργείου για τις εγγραφές ήρθε πολύ πιο νωρίς φέτος με σκοπό να εντοπιστούν τα κενά και να γίνουν πιο εύκολα οι αναπληρώσεις. Η θέση του Δήμου είναι ξεκάθαρη κι έχει δοθεί πρόταση από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με συγκεκριμένα όρια που είχαν συζητηθεί από το Νοέμβριο ή Δεκέμβριο. Τώρα γίνονται διαβουλεύσεις και συζητήσεις με τον Διευθυντή και την Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Β’ Αθήνας για να ξεκινήσει η λειτουργία του 6ου Δημοτικού. Να γίνει η στελέχωση. Δεν έχουμε ακόμη μια ενημέρωση. Υπάρχει δυσκολία. Εμείς θέλουμε πάντως τα όρια που θα ισχύσουν για την Α’ τάξη να ισχύσουν και για τις υπόλοιπες τάξεις. Να μεταφερθούν δηλαδή παιδιά από τα γειτονικά σχολεία και να υπάρξει μία αποσυμφόρηση κυρίως από τα 2ο-3ο Δημοτικά Σχολεία του Χολαργού».

Ωστόσο, έμεινε αναπάντητο, πότε θα ενημερωθούν οι οικογένειες που σε λιγότερο πλέον από 10 μέρες θα πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους για πρώτη φορά, όπως και για το ποια παιδιά από τις υπόλοιπες τάξεις θα μεταφερθούν, από ποια σχολεία. Γεγονός που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Όπως, έμεινε στον αέρα και η εναλλακτική που μπορεί να σκέφτεται η Διεύθυνση σε περίπτωση που τελικά, λόγω κόστους πάντα, δεν ανοίξει νέες θέσεις για τη λειτουργία του νεοϊδρυθέντος 6ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά αποφασίσει να μεταφέρει ολόκληρα τμήματα.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.