Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 10:53

ΕΚΤΑΚΤΟ! Από 15εκ έως 60εκ το ανώτατο ύψος του χιονιού που αναμένεται σε Παπάγου και Χολαργό


 

 

Aπό την Κυριακή το βράδυ μέχρι (τουλάχιστον)  το πρωί της Τετάρτης θα χιονίζει κατά διαστήματα πυκνά τόσο στου Παπάγου όσο και στο Xολαργό. Ανάλογα με την περιοχή (γιατί έχει διαφορά από γειτονιά σε γειτονιά), το στρωμένο χιόνι (εκτός δρόμων) προβλέπεται μεταξύ 15 και 30 εκ με ένα άνω όριο περίπου 60εκ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του μετεωρολόγου ιδιοκτήτη του SiMeteo Γεώργιου Παπακωστόπουλου. 

Ενδεχόμενη είναι και η παράταση για μετά την Τετάρτη ή για διατήρηση των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού για πολλές ημέρες.

Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή αναφέρουν ότι από σήμερα Σάββατο θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, με παροδικές βροχές. Ενώ από την Κυριακή θα χιονίσει στον Υμηττό και θα πέσει χιονόνερο στην πόλη μας. Απότην Κυριακή το βράδυ - Δευτέρα πρωί προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις και μέσα στην πόλη του Παπάγου-Χολαργού.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν, κατά διαστήματα, μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το εκτιμώμενο ύψος χιονιού 20 - 30 εκ και πιθανόν περισσότερο και η ελάχιστη θερμοκρασία -4 το πρωίτης Τετάρτης. Ενδεχόμενο παράτασης ή νέας ψυχρής εισβολής στο τέλος της εβδομάδας. 

Αναλυτική πρόγνωση θα έχουμε από το μετεωρολόγο, συνεργάτη του myxolargos/mypapagos.gr Γεώργιο Παπακωστόπουλο, το πρωί της Κυριακής που θα είναι πλέον ξεκάθαρα τα στοιχεία.

Μείνετε συντονισμένοι. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Τηρείτε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.