Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 15:46

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: "Παραμάγαζο" Δήμο Α.Ε. στήνει ο Αποστολόπουλος

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΕ

«ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ» ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΟΜΗΡΙΑΣ ΑΝΤΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού, στέλεχος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, προχωράει μαζί με το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού στην ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού, Ανώνυμης Εταιρείας με αρμοδιότητες μελέτης, υλοποίησης και προγραμματισμού έργων, Υπηρεσία Δόμησης, διαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενεργειακά και όποιες άλλες δημοτικές υπηρεσίες στο μέλλον επιλέξουν.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός εντάσσεται σε ένα πανελλαδικό σχέδιο της κυβέρνησης με σκοπό την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και της φθηνής ελαστικής εργασίας.

Με τη λειτουργία των νέων Α.Ε, η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της όλο και μεγαλύτερης υποβάθμισης των αντίστοιχων δημόσιων υπηρεσιών και του μόνιμου προσωπικού σε Περιφέρειες και Δήμους, αξιοποιώντας και τον δημοσιονομικό κορσέ που δεν επιτρέπει τις προσλήψεις. Είναι φανερό ότι θέλουν να φτιάξουν «παραμάγαζα», για να έχουν έναν ευέλικτο μηχανισμό, εργασιακά ομήρων, που δεν θα αμφισβητεί ούτε τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες που τίθενται, ούτε τις διαδικασίες.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και οι δημοτικές τους αρχές διαχρονικά επέλεξαν την υποστελέχωση και τη διάλυση Δημοτικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζόμενων στους Δήμους και στις Περιφέρειες είναι ήδη με διάφορες ελαστικές μορφές εργασίας όπως έκτακτοι ορισμένου ή αορίστου χρόνου, 4μηνα, 8μηνα, 11μηνα ΕΣΠΑ και αυτό θα γενικευθεί.

Αντί μόνιμου προσωπικού, αναθέτουν σε μια Ανώνυμη Εταιρεία να απασχολεί ένα φθηνό, ελαστικά εργαζόμενο και σε ομηρία προσωπικό, αφού τις προσλήψεις θα αποφασίζει διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο (με μετακλητό διευθυντή!) και οι Δήμαρχοι! Ο νόμος καθορίζει ότι ανά πάσα στιγμή οι εργαζόμενοι σε αυτές απολύονται.

Υπάρχει εμπειρία από το αμαρτωλό παρελθόν των δημοτικών αναπτυξιακών εταιρειών, που φόρτωσαν τα χρέη τους στο λαό, που λειτούργησαν σαν dealers επιχειρηματικών συμφερόντων που παίρνουν δουλειές και έργα από τους Δήμους και την Περιφέρεια, πολλές φορές με το αζημίωτο.

Η υπερψήφιση της σύστασης του Αναπτυξιακού Οργανισμού από σχεδόν όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις στο Δήμο μας (παράταξη Τούτουζα, παράταξη Τίγκα, 8Προτάσεις, παράταξη Κανάκη-λευκό αλλά με συμφωνία στη δημιουργία), όπως και στην Περιφέρεια έκαναν ΝΔ (Πατούλης) με ΣΥΡΙΖΑ, δεν προκαλεί έκπληξη. Ούτε το ότι το κάνουν παρά τις κινητοποιήσεις ενάντια στις αναπτυξιακές από όλους τους φορείς εργαζομένων στην Τοπική και Περιφερειακή διοίκηση.

Όλοι οι παραπάνω συμφωνούν στην πράξη στις ιδιωτικοποιήσεις και στην φθηνή ελαστική εργασία χωρίς δικαιώματα στο βωμό της ανάπτυξης των κερδών των ομίλων.

Η ανάπτυξη στο σύστημά τους, έχει πολλά κέρδη για λίγους ομίλους, προϋπόθεση την φθηνή και ελαστική εργασία, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών για το λαό, το πέταγμα στην άκρη των μικρών επαγγελματιών. Αυτήν την ανάπτυξη υπηρετεί και ο σχεδιασμός των Αναπτυξιακών Οργανισμών.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.