Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 15:46

Covid tests ζητούν οι γονείς του 5ου Δημοτικού και ο Δήμαρχος δεν... απαντά


Με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού ζητά τη διενέργεια μέσω του Δήμου δωρεάν covid tests για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς οτυς, ώστε όλοι να στείλουν ξανά με ασφάλεια τους μικρούς μαθητές στο σχολείο. Στο κείμενο τους περιγράφουν την αναστάστωση που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο με τα τμήματα που έχουν τεθεί σε 14ήμερη αναστολή αλλά και το φόβο των οικογενειών. "Δυστυχώς μέχρι σήμερα" αναφέρουν "τα αιτήματά μας έχουν αγνοηθεί και ο κ. Δήμαρχος αγνοεί μέχρι στιγμής τα τηλεφωνήματά μας".

Διαβάστε την επιστολή του Συλλόγου Γονέων που ακολουθεί: 

 

Προς:

  • κ. Ηλία Αποστολόπουλο, Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού
  • κ. Μιχάλη Τράκα, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Ποιότητας Ζωής & Παιδείας Δήμου Παπάγου-Χολαργού
  • κ. Χρήστο Πετράκη, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Κοινότητας Χολαργού και Πολιτικής Προστασίας
  • κα Αικατερίνη Γκούμα, Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης

Κοιν:

  • κα Μαρία Μάσσου Διευθύντρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού
  • Ένωση Γονέων Δήμου Παπάγου -Χολαργού

 

Χολαργός 26 Ιανουαρίου 2021

Από την Κυριακή 24.1. το απόγευμα οπότε ενημερωθήκαμε και για 3ησυνεχόμενη ημέρα σήμερα η σχολική μας κοινότητα βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση αναστάτωσης με αγωνία και φόβο εξαιτίας της διαπίστωσης θετικού κρούσματος σε μαθητή της Δ' τάξης και του ολοήμερου τμήματος του σχολείου. Στο ολοήμερο αυτό τμήμα συμμετέχουν μαθητές 4 τμημάτων (σε σύνολο 7) του σχολείου μας (Δ’ Ε’ Στ1’ & Στ2’). Σε μικρότερη τάξη και στο ολοήμερο τμήμα των μικρότερων τάξεων (Α’ Β’& Γ’) φοιτά ο αδερφός του μαθητή-κρούσματος. Τρεις (3) εκπαιδευτικοί είχαν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο μαθητή ως εκπαιδευτικοί της τάξης του και του ολοήμερου για 2 διδακτικές ώρες το τελευταίο 48ωρο πριν τη διαπίστωση της ασθένειας. Η μια εξ αυτών είναι εκπαιδευτικός άλλου τμήματος 22 μαθητών.

Τα παραπάνω και το γεγονός ότι αδέρφια μαθητών που θεωρούνται κατά τα πρωτόκολλα «στενές επαφές» του μαθητή κρούσματος υπάρχουν σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας, μοιραία μας οδηγούν στην τραγική διαπίστωση ότι ολόκληρο το σχολείο μας σχετίζεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το διαπιστωμένο κρούσμα covid– των εκπαιδευτικών των μαθημάτων ειδικοτήτων που ήρθαν σε επαφή με αυτό για λιγότερο από 2 εκπαιδευτικές ώρες, συμπεριλαμβανομένων.

Οι οδηγίες που μας δόθηκαν χθες από τις αρμόδιες Διευθύνσεις και Επιτροπές, κάθε άλλο παρά μας καθησύχασαν εξαιτίας της πληθώρας αντιφάσεων που διαπιστώνουμε στα πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθηθούν καθώς επίσης και εξαιτίας της έλλειψης οδηγιών για τα αδέλφια των παιδιών που τέθηκαν σε 14ημερη καραντίνα αλλά και  για τις οικογένειες των παιδιών εκείνων που θεωρήθηκαν «στενές επαφές». 

Ο φόβος και η αγωνία μας επιτείνεται από το γεγονός ότι από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, οπότε έληξε το εκπαιδευτικό ωράριο στο σχολείο μας, μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιανουαρίου, οπότε ενημερωθήκαμε για τη διαπίστωση του κρούσματος, όλοι εμείς, η σχολική κοινότητα του 5ου Δημοτικού, επισκεφτήκαμε σούπερ μάρκετ, τοπικά καταστήματα και εμπορικά κέντρα, κουρεία, κομμωτήρια, μπακάλικα και μανάβικα της πόλης μας. Αθληθήκαμε στο πάρκο και στο βουνό μας.

Εύλογα λοιπόν σήμερα εξακολουθούν να παραμένουν για εμάς χωρίς απάντηση τα ακόλουθα ερωτήματα :

Ποια είναι σήμερα η υγειονομική κατάσταση στο σχολείο μας ;

Μπορούν με ασφάλεια να συνεχίσουν τα παιδιά μας –σε όσα επιτρέπεται- να παρακολουθούν τα μαθήματά τους;

Μπορούν οι εκπαιδευτικοί μας να συνεχίζουν με ασφάλεια να επιτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο χωρίς να διακινδυνεύουν τα παιδιά μας, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους;

Έχουμε, εν αγνοία μας και εξαιτίας της καθυστερημένης πληροφόρησής μας, διασπείρει τον ιό στην τοπική μας κοινωνία;

Θεωρούμε θεμελιώδες δικαίωμα των παιδιών μας και πρωταρχική δική μας υποχρέωση να διεκδικούμε να λειτουργεί το σχολείο μας με ασφάλεια και χωρίς φόβο.

Μόνος τρόπος για να διαπιστωθεί αυτή τη στιγμή η υγειονομική κατάσταση του σχολείου μας και η τυχόν διασπορά του ιού στην τοπική μας κοινωνία είναι να γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ – όπως ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή ως Σύλλογος από τον ΕΟΔΥ και τον Δήμο – σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό, είτε μπήκαν σε καραντίνα είτε όχι. Ως Σύλλογος έχουμε διεκδικήσει πολύ νωρίτερα την ανάγκη διασφάλισης τεστ με την επί τόπου στο σχολείο μας παρουσία κινητής μονάδας καθώς και πρόγραμμα επαναλαμβανόμενων δειγματοληπτικών τεστ, ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα τυχόν ασυμπτωματικά κρούσματα.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα τα παραπάνω αιτήματά μας έχουν αγνοηθεί και ο κ. Δήμαρχος αγνοεί μέχρι στιγμής στα τηλεφωνήματά μας.

Όμως η παρούσα στιγμή είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τα παιδιάμας, τους εκπαιδευτικούς μας, τις οικογένειές μας, την πόλη μας.

Απευθύνουμε έκκληση στη Δημοτική Αρχή να σταθεί στο πλευρό τηςσχολικής μας κοινότητας, να επιδείξει μέριμνα και φροντίδα, όπως έχει πράξει μέχρι τώρα με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών της και των παιδικών σταθμών. Η Δημόσια Υγεία στα όρια της τοπικής μας κοινότητας πρέπει να εξασφαλίζεται και από αυτή (Δημοτική Αρχή) και ΔΕΝ μπορεί να αποτελεί υπόθεση της κάθε οικογένειας μεμονωμένα.

Αυτή τη φορά περισσότερο από κάθε άλλη διαφαίνεται αισθητός ο κίνδυνος της διασποράς του κορονοϊού στον Δήμο μας.

Τα πρόσφατα στοιχεία αποδεικνύουν ότι τα κρούσματα του Βορείου Τομέα αυξάνουν επικίνδυνα και πλέον έχει τα θλιβερά πρωτεία σε κρούσματα στην Αττική (65 στα 207 στην από 25-1-2021 αναφορά).

Ζητάμε να διασφαλιστεί η διενέργεια δωρεάν τεστ για όλους τους μαθητές (με την προϋπόθεση της συγκατάθεσης των γονέων), τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό, ώστε να συνεχίσει με ασφάλεια και χωρίς φόβοη λειτουργία του σχολείου μας.

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε για την έγκαιρη ενημέρωση των γονέων σε συνεργασία με τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που έγκαιρα και με υπευθυνότητα έπραξαν όλα όσα όφειλαν. Δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε το παραπάνω αίτημά μας μέχρι να υλοποιηθεί.

Είμαστε στο πλευρό όλων των οικογενειών του σχολείου μας και των εκπαιδευτικών μας, διεκδικώντας ένα ασφαλές σχολείο για τα παιδιά μας.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον μικρό μαθητή του σχολείου μας. 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ουΔημοτικού Σχολείου Χολαργού

 

                                                        Η Πρόεδρος                                                              Η Γραμματέας

                                                        Ζίνα Μπέκα                                                Κλέα Παπαδοπούλου-Παπανικολάου    

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.