Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 21:43

Παπαστεργίου προς Δημάρχους: Διαδώστε τα rapid tests


Να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα επικοινωνίας και κυρίως τις σελίδες τους στα Social Media, καλεί ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Δ. Παπαστεργίου με επιστολή του, τους Δημάρχους προκειμένου να συμμετάσχουν όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες στα rapid tests που διοργανώνει ο ΕΟΔΥ στον δήμο τους.
Ο κ. Παπαστεργίου καλεί τους Δημάρχους παράλληλα με την εφαρμογή των μέτρων και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, να αξιοποιήσουν τα τεστ που διενεργούνται με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλη την Επικράτεια, προκειμένου να παρακολουθείται σε καθημερινή βάση η διασπορά του κορωνοϊού στις τοπικές κοινωνίες και η εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας». Στόχος της Πολιτείας είναι ο αριθμός των δειγμάτων να αυξηθεί σημαντικά, άμεσα και σε καθημερινή βάση, αφού η εθνική στρατηγική προβλέπει την παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών, μέσω της τυχαίας επιλογής 12.000 πολιτών καθημερινά.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφθεί τον Δήμο Παπάγου Χολαργού το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2020. 

 

Διαβάστε όλη την επιστολή του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της ΚΕΔΕ που ακολουθεί:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Να ευχηθώ μία καλή Αυτοδιοικητική χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα.

Η έλευση της νέας χρονιάς, σε συνδυασμό με την ανακάλυψη από τους επιστήμονες του εμβολίου που θα νικήσει τον κορωνοϊό, καθώς και η υλοποίηση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού, μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Ταυτόχρονα όμως μας δίνεται η ευκαιρία, παράλληλα με την εφαρμογή των μέτρων και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, να αξιοποιήσουμε τα τεστ που διενεργούνται με ευθύνη του ΕΟΔΥΥ σε όλη την Επικράτεια, προκειμένου να παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση τη διασπορά του κορωνοϊού στις τοπικές μας κοινωνίες και την εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας».

Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 20 χιλιάδες τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά τους να έχουν εκτεθεί στον ιό. Στόχος της Πολιτείας είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σημαντικά, άμεσα και σε καθημερινή βάση, αφού η εθνική στρατηγική προβλέπει την παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών, μέσω της τυχαίας επιλογής 12,000 πολιτών καθημερινά.

Για να επιτευχθεί ο στόχος της παρακολούθησης, μέσω της διενέργειας τεστ, απαιτείται να ενεργοποιηθούν οι Δήμοι μας, αξιοποιώντας τα μέσα και διαύλους επικοινωνίας που διαθέτουμε σε τοπικό επίπεδο (σελίδες Δήμων social media κλπ), προκειμένου να κινητοποιήσουμε τους δημότες μας για να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ σε έλεγχο για COVID19.

Η διαδικασία είναι απλή και διαφανής. Ο κάθε πολίτης συμπληρώνει μια «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» στην ιστοσελίδα testing.gov.gr. Εφόσον επιλεγεί μέσω κλήρωσης, ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε στους δημότες μας τη δυνατότητα να καταλάβουν πόσο εύκολη αλλά και πόσο πολύτιμη είναι η συμμετοχή τους σε αυτό το εγχείρημα, αφού έτσι θα βοηθήσουμε τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και να σχεδιάσουν αποτελεσματικούς τρόπους περιορισμού της μετάδοσης.

Είμαι βέβαιος ότι για μια ακόμη φορά οι Δήμοι μας θα ανταποκριθούν με ευθύνη κι αποτελεσματικότητα στη νέα πρόκληση και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν, για να κινητοποιήσουν τους πολίτες και να υλοποιηθεί με επιτυχία αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα διεξαγωγής χιλιάδων προληπτικών ελέγχων σε καθημερινή βάση, σε κάθε γωνιά της χώρας .

Εύχομαι -και πάλι- σε όλους Καλή Χρονιά.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Παπαστεργίου
Δήμαρχος Τρικκαίων
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

 

ΠΗΓΗ: www.myota.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.