Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 19:00

Χωρίς συναίνεση λόγω πανδημίας, ο Δήμαρχος δίνει ονόματα σε δημοτικούς χώρους


Με μία ιστορική, χωρίς ομοφωνία απόφαση και χωρίς συναίνεση, όπως προβλέπεται για τέτοια θέματα, υπερψηφίστηκε μόνο από τους 17 Δημοτικούς Συμβούλους στο σύνολο των 33, η πρόταση του Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου για την ονοματοδοσία 9 δημοτικών χώρων. 

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε εξ αρχής την απόσυρση του θέματος. Πρόταση που δεν έγινε δεκτή. Τεκμηριώνοντας πάνω στην ίδια άποψη, ότι την ώρα που ουσιαστικά η χώρα είναι βυθισμένη στην υγειονομική κρίση που έχει φέρει η πανδημία και πενθεί καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς είναι αδιανόητο το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλώνεται σε συζητήσεις για απόδοση τιμών σε διατελέσαντες δημοτικούς άρχοντες και καλλιτέχνες, Τούτουζας, Ανυφαντής ψήφισαν «ΚΑΤΑ», ενώ Κανάκης, Καραγιάννης, Σιώτου, Χαμηλοθώρη, Ζήκας,  Ρεμούνδος απείχαν από τη διαδικασία. «ΛΕΥΚΟ» ψήφισαν Αυγερινός, Ρετσινιά.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έβαλαν επιπλέον και τη διάσταση της διαβούλευσης, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε μία τέτοια εισήγηση να είναι προϊόν συζητήσεων με περισσότερες προτάσεις αφού άλλωστε κανείς δεν αμφισβήτησε την προσφορά των συγκεκριμένων προσώπων που προτάθηκαν, ώστε να υπάρξει μία ευρεία συναίνεση.

«Είτε σας αρέσει, είτε όχι θα έχει τη δική μου σφραγίδα», τόνισε η Δήμαρχος στη συζήτηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες και έγινε σε υψηλούς τόνους.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος άλλαξε την αρχική εισήγηση ως προς την απόδοση τιμής στον πρ. Δήμαρχο Βασίλη Ξύδη διευκρινίζοντας ότι θα δοθεί το όνομα του σε το Αθλητικό Κέντρο Παπάγου και όχι μόνο στο κτίριο του ΔΟΠΑΠ στη Νευροκοπίου όπως αρχικά αναφερόταν, καθώς και επιπλέον και ο Παιδικός Σταθμός στην οδό Βερσή.

Κατά τα λοιπά, ο Δήμαρχος προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί επέλεξε αυτή τη χρονική περίοδο, δήλωσε ότι τώρα ήθελε να πάρει μόνο την απόφαση, ενώ τα τελετουργικά θα πραγματοποιηθούν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Μία απάντηση που άνοιξε ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.