Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 13:23

Με ψυχρό καιρικό σκηνικό οι πρώτες μέρες του χειμώνα


Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*
 
Σε χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό, υποδέχτηκαν ο Παπάγος και ο Χολαργός, τον Δεκέμβριο καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες από την ανατολική Ευρώπη κινήθηκαν προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας η οποία συνοδεύτηκε από την παρουσία ενισχυμένου βοριά και την επικράτηση συννεφιάς.
 
Το χειμωνιάτικο, σκηνικό θα "σπάσει", σταδιακά, την Τετάρτη και την Πέμπτη καθώς η συννεφιά θα αραιώσει αφήνοντας, κατά μεγάλα διαστήματα, τον ήλιο να επικρατήσει ενώ παράλληλα ο βοριάς θα εξασθενήσει και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές που θα φτάσουν κοντά στους 15°C. Την νύχτα, ωστόσο, και νωρίς το πρωί, η θερμοκρασία θα πέφτει κάτω από 10°C κάνοντας την αίσθηση της ψύχρας αισθητή.
 
Νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Παρασκευή οπότε και η συννεφιά θα πυκνώσει οι νότιοι άνεμοι θα επικρατήσουν και βροχές θα σημειωθούν κυρίως από το μεσημέρι. Είναι αρκετά πιθανό οι βροχές να είναι ισχυρές και να εκδηλωθούν και καταιγίδες από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το Σάββατο.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Σαββατοκύριακο θα εξελιχθεί στην πόλη με άστατο καιρό, κατά διαστήματα νεφελώδη και είναι πιθανό να εκδηλώνονται παροδικές βροχές - η πιθανότητα για αξιόλογα φαινόμενα αφορά κυρίως το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί κοντά στα "φυσιολογικά" για την εποχή επίπεδα με τις ελάχιστες θερμοκρασίες κοντά στους 10°C και τις μέγιστες κοντά στους 15°C.
 
Καλό μήνα!!! 
 
* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.