Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 15:11

Εκτεταμένος καθαρισμός στο αλσάκι των 2ου-3ου Δημοτικών Παπάγου


Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος απαντά εν μέρει στο Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Παπάγου και στην πρόσφατη επιστολή που του απέστειλαν, ζητώντας τη βελτίωση του χώρου πρασίνου που βρίσκεται εντός του σχολικού συγκροτήματος της Μακεδονίας.
 
Συγκεκριμένα στην επιστολή των γονέων αναφέρεται ότι το ίδιο θέμα τους είχε ξαναπασχολήσει με επιστολές και πριν από 10 χρόνια αλλά και μέσα στο 2019. Και ζητούν την ανάπλαση/ βελτίωση του χώρου, με τοποθέτηση επαρκούς όγκου χώματος και την ελεύθερη εναπόθεσή του στο δασάκι, την ελαφρά συμπίεσή του καθώς και την προσθήκη σκυροδέματος στο περιμετρικό στηθαίο ώστε να μην παρασύρεται το χώμα εκτός του σχολείου και προς τον κείμενο δρόμο κατά τις βροχοπτώσεις.
 
"Το προσωπικό της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου μας, καθημερινά και συστηματικά εκτελεί εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού σε διάφορα σημεία της πόλης.
Από την αρχή της εβδομάδας βρίσκονται στο αλσάκι πίσω από το σχολικό συγκρότημα των 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Παπάγου, καθώς και μέσα στο σχολείο, κλαδεύοντας τα δέντρα και καθαρίζοντας τους χώρους πρασίνου", αναφέρει ο δήμαρχος στη σημερινή του ανάρτησή.
 
Λίγες μόλις μέρες νωρίτερα ο Δήμαρχος είχε λάβει την επιστολή των γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου που ακολουθεί:

"Εντός του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου, ως γνωστόν, υφίσταται μια μικρή δασική έκταση που θεωρούμε πως
είναι πραγματικά ευτύχημα η ύπαρξή της.

Αυτή η έκταση πρασίνου αποτελεί μεν πνεύμονα οξυγόνου και ενισχύει αισθητικά την εικόνα του σχολείου αλλά ταυτοχρόνως, ως ανισόπεδος χώρος, γεμάτος πέτρες κι εξέχουσες ρίζες δέντρων, μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε εστία κινδύνου για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Θεωρούμε πως το ελεύθερο παιχνίδι σε φυσικό χώρο είναι ανεκτίμητο, ιδίως σε παιδιά που μεγαλώνουν στην πόλη κι επιθυμία μας είναι η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος σε ένα ασφαλές πλαίσιο.

Κι ενώ θα έπρεπε να αισθανόμαστε τυχεροί για την ύπαρξη του άλσους, ο χώρος αυτός είναι επί χρόνια εγκαταλειμμένος. Οι Δ/νσεις των σχολείων μας έχουν επανειλημμένως αιτηθεί παρεμβάσεις στο «δασάκι» του προαύλιου χώρου, όπως φυσικά κι ο Σύλλογός μας.

Ενδεικτικά σας καταγράφουμε την, προ δεκαετίας, υπό στοιχεία 885/23.11.2010 επιστολή μας με θέμα “Καθαρισμός άλσους του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου” Παπάγου και την τελευταία επικοινωνία με υπό στοιχεία 1018 / 29.03.2019 και θέμα “Ανάπλαση άλσους του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου”.

Με την παρούσα, αναδεικνύοντας ξανά την ανάγκη ανάπλασης/ βελτίωσης του χώρου, προτείνουμε και πάλι την τοποθέτηση επαρκούς όγκου χώματος και την ελεύθερη εναπόθεσή του στο δασάκι, την ελαφρά συμπίεσή του καθώς και την προσθήκη σκυροδέματος στο περιμετρικό στηθαίο ώστε να μην παρασύρεται το χώμα εκτός του σχολείου και προς τον κείμενο δρόμο κατά τις βροχοπτώσεις.

Με την ανωτέρω παρέμβαση θεωρούμε πως το άλσος αυτό, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα ξαναγίνει ένας χώρος όπου τα παιδιά μας θα μπορούν να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους με ασφάλεια.

Προσδοκούμε πως αυτή τη φορά, θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, για την υλοποίηση ενός μικρού αλλά αναγκαίου πλέον έργου για την μαθητική μας κοινότητα.

                                                                                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                              Η Πρόεδρος                                                              Ο Γεν . Γραμματέας
                                                     Χριστίνα Μποκώρου                                                          Λογιάκης Μιχάλης


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.