Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 00:50

8 Προτάσεις για άμεση στήριξη της τοπικής κοινωνίας στο lockdown


Δελτίο τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" για τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης της τοπικής κοινωνίας μέσα σε αυτή την περίοδο της καραντίνας.
 
Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί:
 
Με την επιδείνωση της κατάστασης εξάπλωσης του κορονοιού, η Παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" υπενθυμίζει παλαιότερες προτάσεις της και καλεί για μια ακόμη φορά την δημοτική αρχή να τις υλοποιήσει.
- Ενεργοποίηση των Δημοτικών Ιατρείων με δωρεάν τεστ και συγκρότηση ομάδας γιατρών που να μπορούν να δώσουν πληροφορίες και συμβουλές στους δημότες επί 24ώρου βάσεως.
- Καθημερινή απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων ειδών πρώτης ανάγκης.
- Δημιουργία συνεργείων ελέγχου με διοικητικό προσωπικό για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.
- Δημιουργία μηχανισμού delivery για όλες τις τοπικές επιχειρήσεις του δήμου και ενιαίας πλατφόρμας e-shop άμεσης ενημέρωσης, για όσους δεν διαθέτουν, για την αποφυγή μετακινήσεων και συνωστισμού.
- Δημιουργία ευρύτατου δικτύου άνετων, ευρύχωρων διαδρομών για πεζούς και ποδηλάτες στους δρόμους.
- Άσκηση πίεσης προς τους παρόχους με συνεχείς ελέγχους των δυνατοτήτων του δικτύου για την απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο και επιδότηση μεγάλων ταχυτήτων σε σπίτια με πολλούς μαθητές και εργαζόμενους γονείς.
- Παροχή της υπηρεσίας myΚΕΠlive και ανάλογη ανάπτυξη της και για τις υπηρεσίες του Δήμου με δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για διεκπεραίωση υποθέσεων και διανομή εγγράφων κατ΄ οίκον.
Μακροπρόθεσμα υπενθυμίζουμε.
Την ανάγκη μετεξέλιξης των ΚΑΠΗ σε Οργανισμό Στήριξης των Ατόμων της Τρίτης Ηλικίας με συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες καθημερινής και καθολικής εξυπηρέτησης για όλους. Η επιδημία του κορονοϊού απέδειξε την αναγκαιότητα με τον πιο βίαιο τρόπο.
 
"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.