Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 01:56

Οι 8 από τις 18 ελιές που “μεταφυτεύτηκαν” στον Τσακό… ξεράθηκαν

Τον απολογισμό της μεταφύτευσης των ελιών από το έργο ανάπλασης της πλατείας Φανερωμένης προκάλεσε με ερώτηση της στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος Μαρία Σιώτου.

Συγκεκριμένα η Κα Σιώτου με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες δημοτών για τα δέντρα που κόβονται αυτό τον καιρό στο έργο ανάπλασης της οδού Βουτσινά και μετά από αυτοψία στον Τσακό στο σημείο, όπου μεταφυτεύονται τα δέντρα από τις υπηρεσίες του δήμου, ρώτησε το Δήμαρχο αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τη συντήρηση αυτών των δέντρων, το πότισμα τους, γιατί η εικόνα τους δείχνει ότι απλά μεταφέρονται εκεί και δεν μεταφυτεύονται.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι ο ίδιος έχει διαφορετική εικόνα από τις ελιές που είχαν μεταφυτευτεί από το έργο ανάπλασης της πλατείας Φανερωμένης και συμπλήρωσε ότι φυσικά και μεταφυτεύτηκαν και μάλιστα ότι έχουν πιάσει σε μια αναλογία οι  9 στις 10, δηλαδή μόνο 1 δεν έπιασε, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ζήτησε δε, να τον επιβεβαιώσει και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Αυγουρόπουλος που είχε χειριστεί το θέμα.

Όμως, ο κ. Αυγουρόπουλος αντί να επιβεβαιώσει το δήμαρχο, πήρε το λόγο και ουσιαστικά επιβεβαίωσε την εικόνα που μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Κα Σιώτου. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Είναι γεγονός ότι από τις 18 ελιές που μεταφυτεύτηκαν από την πλατεία Φανερωμένης τα δύο πρώτα χρόνια είχαν πιάσει οι 15. Με σημερινή μου όμως επίσκεψη (22/10) το πρωί, είναι γεγονός ότι διαπίστωσα πως έχουν ξεραθεί άλλες 4-5. Από τις 18 δηλαδή έχουν πιάσει οι 10, για την αποκατάσταση της αλήθειας”! 

Και  όλη αυτή η συζήτηση αφορούσε στα δέντρα που είχαν μεταφερθεί στην προηγούμενη ανάπλαση της πλατείας Φανερωμένης. Για τα δέντρα της Βουτσινά καμία κουβέντα…

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.