Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 17:28

Μαθητές και γονείς Γυμνασίων και Λυκείων Παπάγου και Χολαργού κατέθεσαν αιτήματα στο Δημαρχείο

 

Αντιπροσωπείες μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων Παπάγου και Χολαργού συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Ένωση Γονέων από όλα τα σχολεία προς το Δημαρχείο το μεσημέρι της Τρίτης. Μικρή ομάδα, συνοδεία τριών γονέων μελών Διοικητικών Συμβουλίων, παρέδωσαν το ψήφισμα που είχαν ετοιμάσει και έκαναν μία σύντομη συζήτηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας.

Ερώτηση για το θέμα των καταλήψεων και ειδικότερα το αίτημα της καθαριότητας έκανε στο Δήμαρχο η Δημοτική Σύμβουλος Νατάσσα Χαμηλοθώρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης (30/9). Η κα Χαμηλοθώρη ανέφερε ότι η έλλειψη της καθαριότητας είναι ένα από τα αιτήματα των παιδιών, που βρίσκονται σε κατάληψη κοινό για όλα τα σχολεία. Αναφερόμενη στο 2ο Λύκειο Χολαργού που ήταν σε κατάληψη εκείνες τις μέρες, τόνισε ότι είναι αναμφισβήτητο πρόβλημα, αφού σίγουρα ένας καθαριστής για 280 μαθητές και τέτοιου μεγέθους κτιρίου με όρους covid, δεν αρκεί, και ρώτησε το Δήμαρχο πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Ηλ. Αποστολόπουλος απαντώντας ανέφερε: "Δεν αποφασίσαμε εμείς πόσους καθαριστές θα έχουμε στα σχoλεία, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών. Το μόνο που μας δίνει το δικαίωμα είναι να αυξήσουμε των μερικής απασχόλησης σε πλήρους, επιβαρύνοντας τον δικό μας προϋπολογισμό. Ήδη το κάναμε για τους τέσσερις και σε δεύτερο χρόνο αν κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη, ενδεχομένως να το κάνουμε και για τους άλλους πέντε. Πιθανώς και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα βελτιωθεί χωρίς να σημαίνει ότι θα λυθεί. Πρέπει να πούμε όμως ότι είναι πολύ καλύτερη η καθαριότητα τώρα γιατί είχαμε δύο ώρες το μεσημέρι μέχρι πέρσι, ενώ τώρα στα περισσότερα σχολεία μας ξεκινούν από τις 10.00 το πρωί".

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο Αντιδήμαρχος στη σύντομη συνάντηση του με την αντιπροσωπεία της πορείας την Τρίτη. Ανέφερε ότι σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πιθανώς να αυξηθούν οι ώρες στους μερικής απασχόλησης στη σχολική καθαριότητα. Ενώ για τα θέματα των υπεράριθμων τμημάτων και των ελλείψεων των καθηγητών πήρε αποστάσεις λέγοντας ότι είναι θέματα του Υπουργείου και ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Στο ειδικότερο θέμα της συστέγασης του 1ου Λυκείου Χολαργού στο 1ο Γυμνάσιο, που έθεσαν τα παιδιά κι ενώ τα δύο σχολεία τελούν υπό κατάληψη, υποσχέθηκε ότι θα φτιαχτεί στέγαστρο στο προαύλιο, που έχει παραχωρηθεί στους μαθητές του Λυκείου, ώστε να μπορεί να γίνει χρήση και σε κακοκαιρία, ενώ εξήγησε ότι μετά το Σχολικό Συμβούλιο του Λυκείου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, περιμένει να ψηφίσουν τα παιδιά, την πρόταση της Διευθύντριας, αν δέχονται να μεταφερθεί η Β' τάξη στο παλαιό κτίριο της Καραϊσκάκη μαζί με τα παιδιά της Γ' τάξης με δεδομένο ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα παραδοθεί το νεότερο κτίριο που είναι τώρα υπό κατασκευή.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο παραβρέθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μ. Σιώτου, Ν. Χαμηλοθώρη και Γ. Ρεμούνδος.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.