Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 17:41

Στην αναζήτηση μίας αίθουσας για το 12ο τμήμα του 1ου Γυμνασίου Χολαργού ο Δήμαρχος


 

Νομικά αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού να προσφύγει για να ακυρώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της μεταφοράς των δύο τάξεων του 1ου Λυκείου στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού. Η απόφαση προέκυψε με συντριπτική πλειοψηφία, ενώ παράλληλα ο Σύλλογος θα αιτηθεί προς τον ΕΟΔΥ και την Πυροσβεστική για σχετικές γνωμοδοτήσεις των όρων ασφάλειας των πρωτοκόλλων έναντι της πανδημίας αλλά και του κτιρίου σε πιθανή έκτακτη ανάγκη. Ακόμη αποφασίσθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Β' Αθήνας.

Την ίδια ώρα η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου, και αφού ξεκίνησαν πια τα σχολεία αναζητά την αίθουσα που θα στεγάσει το 12ο τμήμα του Γυμνασίου μέσα στο... Γυμνάσιο! Με έγγραφο του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Παιδείας, αφού προσδιορίζει πρώτα ποιες ακριβώς αίθουσες θα φιλοξενήσουν το Λύκειο, επτά δηλαδή που χρειάζονται για τις δύο τάξεις, σε ένα σύνολο 18 αιθουσών διδασκαλίας που διαθέτει το σχολείο, αφήνει να αιωρείται το 12ο τμήμα που χρειάζεται το Γυμνάσιο, αφού η αφαίρεση 18-7 βγάζει 11!

Και η απόλυτη υποβάθμιση του σχολείου συνεχίζεται, αφού θα πρέπει να καταργηθεί (μάλλον) το Χημείο για να μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας. Να παραχωρηθεί το ένα εργαστήρι πληροφορικής για τη χρήση του Λυκείου και να μένει άγνωστο πως θα καλυφθούν όλες οι ώρες διδασκαλίας που απαιτούνται του Γυμνασίου στο ένα εργαστήριο Φυσικής και το εναπομείναν εργαστήριο Πληροφορικής!

Εν μέσω δε κορωνοϊού, αναζητείται και η αίθουσα covid που προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν απαιτούνται και δύο τέτοιες λόγω της συστέγασης των δύο σχολείων.

Ένας σχεδιασμός "όπως-όπως" της Δημοτικής Αρχής Αποστολόπουλου, που δεν έχει ακούσει όλο αυτό το διάστημα τη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου, όταν σε όλους τους τόνους διατύπωναν και ακόμη διατυπώνουν την άποψη ότι το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει οριακά καλά, μόνο με τη φιλοξενία της Α' τάξης του Λυκείου.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.