Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 15:42

Με καύσωνα αποχαιρετά ο Ιούλιος!


Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Κορυφώνεται, σήμερα, Παρασκευή, 31 Ιουλίου, το κύμα ζέστης στην περιοχή μας, με την θερμοκρασία να προσεγγίζει, κατά τις μεσημεριανές ώρες, τους 36 - 37°C. Ωστόσο, και σε αυτή την θερμή περίοδο, το υψόμετρο της περιοχής μας σε συνδυασμό με το άφθονο πράσινο που υπάρχει στα πολυάριθμα πάρκα και στους κήπους και, κυρίως, οι αύρες που προέρχονται από την περιοχή του Υμηττού, καθιστούν το προάστιό μας ένα από τα δροσερότερα μέρη του λεκανοπεδίου της Αθήνας, με την διαφορά θερμοκρασίας κατά την διάρκεια της νύχτας, να φτάνει και τους 5 °C σε σχέση με τα αμέσως νοτιότερα προάστια και τον δήμο Αθηναίων.


Το Σάββατο, προβλέπεται να είναι σχεδόν εξίσου θερμό με την Παρασκευή, τουλάχιστον μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να πυκνώσουν και είναι πιθανό να δώσουν παροδικές βροχές/καταιγίδες κατά την διάρκεια των απογευματινών και βραδινών ωρών. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία θα γίνει πιο αισθητή κατά την διάρκεια της νύχτας.
Η Κυριακή, θα είναι στην πόλη σαφώς δροσερότερη, από θερμοκρασιακής άποψης, ωστόσο, η αύξηση της υγρασίας σε συνδυασμό με τους σχετικά εξασθενημένους ανέμους θα διατηρήσει το αίσθημα δυσφορίας σε αρκετά υψηλά επίπεδα.
Η Δευτέρα, προβλέπεται αισθητά δροσερότερη στην περιοχή καθώς η θερμοκρασία θα υποχωρήσει περαιτέρω και το Μελτέμι θα κάνει την εμφάνισή του κατά διαστήματα ενισχυμένο.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι επόμενες ημέρες της εβδομάδας θα κυλήσουν με θερμοκρασίας κοντά στις κλιματικές τιμές (μεταξύ 3-30°C και 34°C οι μέγιστες), αρκετή ηλιοφάνεια ενώ είναι σχετικά πιθανό να υπάρξουν διαστήματα με αυξημένη συννεφιά και παροδικές μπόρες / καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Καλό Σαββατοκύριακο και Καλό μήνα!

 

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.