Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 15:18

Το Φεστιβάλ Κηποθεάτρου Παπάγου Χολαργού και το... "αποχετευτικό σύστημα του Βυζαντίου"


 

Η Άννα Βίσση θα ανοίξει το 26ο Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η κα Νικάκη.

Η εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου έκανε αναφορά σε όλα τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η διοργανώτρια ομάδα, κατά της διασποράς του κορωναϊού με 75% πληρότητα κάθε παράστασης σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά το κυριότερο με αριθμημένες θέσεις. Δίνοντας έτσι τέλος στα φαινόμενα με τις "κατειλημμένες" μόνιμα θέσεις στις πρώτες σειρές. Αλλά εξασφαλίζοντας σύμφωνα με την ίδια και τη διαβάθμιση στις τιμές των εισιτηρίων που επιθυμούν να θέτουν οι εταιρείες παραγωγής.

Αναλογικά στο 75% και οι δωρεάν προσκλήσεις που θα παίρνει η δημοτική αρχή αλλά δεσμεύτηκε δημόσια η κα Νικάκη ότι θα προορίζονται κάθε φορά αποκλειστικά για τις ευπαθείς ομάδες.

Επιπλέον, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε τη μείωση του ενοικίου από 1,00 ευρώ ανά εισιτήριο σε 0,50 ευρώ, διατηρώντας όμως το ποσό των 300,00 ευρώ (συν ΦΠΑ) ως μίνιμουμ ανεξάρτητα από τις πωλήσεις εισιτηρίων.


Ένα εκατομμύριο ευρώ από την Περιφέρεια για καλοκαιρινές εκδηλώσεις των Δήμων

Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ του Κηποθεάτρου Παπάγου Χολαργού σύμφωνα με την ανακοίνωση της κας Νικάκη θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου ευχαρίστησε δημόσια τις Αντιπεριφερειάρχες Δουνδουλάκη και Κεφαλογιάννη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ρώμα και Κεχρή για την επιχορήγηση που θα δεχθεί το Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο με πρόταση του κ. Πατούλη αποφάσισε να επιχορηγήσει με 926.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) τα καλοκαιρινά πολιτιστικά προγράμματα Δήμων της Αττικής.

Για το υπέρογκο ποσό αλλά και για την ελλιπή εισήγηση που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: "Η διοίκηση Πατούλη πρότεινε χρηματοδότηση για πολιτιστικές εκδηλώσεις αθροιστικά 926.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ! Κι επειδή εισηγητής ήταν και ο γνωστός συμπαθής ηθοποιός κ. Ρώμας, θα μπορούσαμε ν’ αστειευτούμε ότι με τόσα χρήματα θα είχε ολοκληρωθεί το “αποχετευτικό σύστημα του Βυζαντίου” από την τηλεοπτική σειρά με την οποία έγινε ευρέως γνωστός"!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.