Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 14:50

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Ψεύδονται γονείς και δάσκαλοι, κε Δήμαρχε;

Ανταπάντηση για το ευαίσθητο θέμα της στήριξης μαθητών που έχουν ανάγκη με την προμήθεια τεχνολογικών μέσων, εξέδωσε σε συνέχεια των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, η παράταξη 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που ακολουθεί:

Κατώτεροι των περιστάσεων είναι αυτοί που νομίζουν ότι όλα είναι θέμα προσωπικής πολιτικής επιβίωσης


Σε συνέχεια της αίολης απάντησης που έδωσε ο Δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος “διαψεύδοντας την ανακοίνωση – παρακίνησή μας” για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα σχολεία, να υπενθυμίσουμε καταρχήν ότι τα σχολεία έκλεισαν στις 11 Μαρτίου και από τότε τα παιδιά και οι γονείς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του εγκλεισμού τους στο σπίτι, της απραξίας και της αποδιοργάνωσης τους από το καθημερινό τους πρόγραμμα και έπρεπε ο Δήμος να είναι δίπλα τους, όπως έκαναν πολλοί άλλοι δήμοι άμεσα.

Να θυμίσουμε, ότι εμείς πριν βγάλουμε την ανακοίνωση, σκοπός της οποίας ήταν αποκλειστικά και μόνο να παρακινήσουμε την δημοτική αρχή να υποστηρίξει επιτέλους τη σχολική κοινότητα, έστω και υποτυπωδώς, στις πρωτόγνωρες συνθήκες που δοκιμάζεται, απευθύναμε 21 Απριλίου επίσημο σχετικό ερώτημα προς τον Δήμαρχο, για το οποίο ακόμη δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Από εκεί και πέρα, για όλα αυτά που ξαφνικά την 1η Μαίου θυμήθηκε ο Δήμαρχος ότι έπραξε, ας απευθυνθεί στους συλλόγους των γονέων και τους διευθυντές των σχολείων να τους πει ότι... ψευδώς μας ενημέρωσαν και ψευδώς διαμαρτυρήθηκαν εν εξάλλω καταστάσει, διότι όλα αυτά που μας μετέφεραν ήταν ανακρίβειες και αποκυήματα της φαντασίας τους.

Εμείς ήμαστε πολίτες που εκπροσωπούμε ένα μέρος συμπολιτών μας, μεταφέρουμε στο δημόσιο διάλογο τα προβλήματά τους και τις ανησυχίες τους, κάνουμε προτάσεις και πιέζουμε την δημοτική αρχή προκειμένου να τους υπερασπιστούμε. Και οι γονείς και οι δάσκαλοι δεν έχουν κανένα λόγο να πουν ψέματα.

Καλό είναι να μην μπερδεύουμε τον αόριστο με τον μέλλοντα. Το "έπραξα" από το "θα πράξω" μπορεί να έχουν μια μεγάλη χρονική απόσταση, πολύ σημαντική για όσους βιώνουν τα προβλήματα.

Τέλος, η διαφάνεια και ο απολογισμός με νούμερα, ποσότητες, χρεώσεις και ημερομηνίες, όπως το που πήγαν τα 120.000 ευρώ της Σχολικής Επιτροπής εκτός από καθήκον, είναι και προστασία για μια δημοτική αρχή.

 

"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.