Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 17:41

Αυτή την άνοιξη, δοκιμαστικά, θα περπατάμε σε πεζοδρόμια με πατημένα νεράντζια


Με τιμωρητική διάθεση εμφανίσθηκε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πολύκροτο θέμα των νεραντζιών που απασχόλησε λίγους μήνες πριν τη δημοσιότητα πανελλαδικά.

"Όταν όλοι μας δείχνουν με το δάχτυλο και μας βγάζουν στα μανταλάκια, όχι φέτος δε θα μαζέψουμε με αυτό τον τρόπο τα νεράντζια. Θα τα αφήσουμε. Να καταλάβουν όλοι ότι τα νεράντζια είναι μείζον θέμα της πόλης", τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος.

Η απόφαση που προέκυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα πάντα με την τοποθέτηση του Δημάρχου, θα τρέξει από το τέλος του χρόνου και ουσιαστικά θα ισχύσει για τις αρχές του 2021. Ενώ ήδη έχουμε μπει στην περίοδο που έχουν αρχίσει να πέφτουν οι καρποί. Έτσι, αυτή την άνοιξη δε θα υπάρξει ιδιωτική εταιρεία συλλογής των νεραντζιών και θα πρέπει η Δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητας να την αναλάβει.

"Δεχθήκαμε έναν απίστευτο πόλεμο για τα 45.000 ευρώ που δίνουμε για να μαζέψουμε τα νεράντζια... Κάποιοι θέλησαν να ρεζιλέψουν το Δήμο μας... Και οι δημότες δεν το κατάλαβαν... Όχι φέτος θα τα αφήσουμε!... Ας δούμε μια σεζόν πως θα είναι χωρίς αυτή την υπηρεσία. Φεβρουάριο, Μάρτιο Απρίλιο..." είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του.

Και πρόσθεσε: "Η υπηρεσία σηκώνει τα χέρια ψηλά... 18.000 νεραντζιές μπορούν να τα μαζέψουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο;... Να το δει η πόλη..."

Το 2020, όπως φαίνεται, θα είναι ένα έτος... τιμωρίας, όπου θα περπατάμε σε "πεζοδρόμια με πατημένα νεράντζια", τα οποία "θα φράσσουν τα φρεάτια", θα "πλανάται μυρωδιά σήψης" και τα "τρωκτικά" θα κόβουν βόλτες, όπως χαρακτηριστικά ακούστηκε στη συνεδρίαση.

Θα είναι όμως και μία σεζόν... δοκιμασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου, στους οποίους θα δοθούν ακόμη και υπερωρίες αν το ζητήσουν, σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο, για να δει η πόλη αν θα τα καταφέρουν!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.