Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 14:56

Καινούργια θα γίνει η Παιδική Χαρά στο Μεγάλο Πάρκο Παπάγου


Στις 20 Ιανουαρίου 2020 πρόκειται να ξεκινήσει σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Παπάγου Χολαργού η εκτεταμένη ανακαίνιση της πιο πολυσύχναστης Παιδικής Χαράς του Δήμου στο Μεγάλο Πάρκο Παπάγου.
Μία ανακαίνιση που πραγματικά χρειαζόταν, αφού δεκάδες ήταν οι διαμαρτυρίες των δημοτών τόσο για φθαρμένα όργανα, όσο και για την ελλειπέστατη συντήρηση του χώρου τα τελευταία χρόνια, συνθήκες που διατηρούσαν σε υψηλά επίπεδα τον κίνδυνο ατυχήματος για τα παιδιά-χρήστες.

Έτσι, με την επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ της τάξης των 288.000 ευρώ και τη χρηματοδότηση των 30.000 ευρώ περίπου από το ταμείο του Δήμου, ξεκινά η μεγάλη αναβάθμιση του χώρου και των οργάνων.

Τι προβλέπεται να γίνει:

Ο εξοπλισμός και οι περιοχές παιχνιδιού έχει προβλεφθεί να αφορούν και στις τέσσερις ηλικιακές ομάδες χρηστών, νηπιακής, προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας με 20 διαφορετικούς τύπους εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο εξάεδρο χωροδικτύωμα, μία σύνθεση αναρρίχησης με τρία πολύεδρα, ένας περιστρεφόμενος δίσκος ισορροπίας, ένα εναέριο σύστημα μεταφοράς «Τελεφερίκ», μία μεταλλική πεντάγωνη κούνια, μία πολυλειτουργική σύνθεση πύργος (προσβάσιμη από ΑμΕΑ) και δύο μεταλλικές τσουλήθρες λόφου.

Σημαντική παράμετρο του σχεδιασμού, αποτελεί η προσβασιμότητα και η ένταξη δραστηριοτήτων για χρήση των οργάνων παιδικής χαράς και από ΑμεΑ. Έτσι προωθείται η συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι, χωρίς αποκλεισμούς και ανεξαρτήτως των ικανοτήτων τους ή άλλων διαφοροποιητικών στοιχείων.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο μιας περιβαλλοντικής κατεύθυνσης το έργο στην παιδική χαρά, θα ακολουθεί τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού με την ενίσχυση του φυσικού στοιχείου του περιβάλλοντος χώρου, ενώ τα υλικά και οι εξοπλισμοί που θα χρησιμοποιηθούν, θα είναι ανακυκλώσιμα και στο μέτρο του δυνατού θα έχουν παραχθεί από ανακυκλωμένα υλικά.

Ο συνολικός σχεδιασμός της νέας Παιδικής Χαράς στοχεύει να προτρέπει τη συμμετοχή, την κινητικότητα, τον πειραματισμό και να διεγείρει τόσο της νοητική όσο και τη δημιουργική διαμόρφωση της συμπεριφοράς των παιδιών.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.