Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 00:56

Ξεκινούν τα έργα για την ανάπλαση της Βουτσινά στο Χολαργό


apostolovoutsina

Υπέγαρψε ο Δήμαρχος Ηλίας Απσοτολόπουλος τη σύμβαση για το έργο ανάπλασης της οδού Βουτσινά. Η ανάπλαση στον έναν από τους βασικότερους οδικούς άξονες του Δήμου μας, θα γίνει βάσει των αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού και με στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας της περιοχής.

Το έργο θα κοστίσει 1.193.087,25 ευρώ. Το ποσό των 366.979,00 ευρώ θα καλυφθεί από το Πράσινο Ταμείο και το υπόλοιπο από ίδιους πόρους. Στις αρχές του 2020 προγραμαμτίζεται η έναρξη των εργασιών.

Με το έργο αυτό θα οριοθετηθεί μεγάλος αριθμός θέσεων στάθμευσης καθώς και θα διευθετηθεί ο άξονας του δρόμου με ενιαίο πλάτος 3,25 μέτρα, θα ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια και θα αποκτήσουν κατάλληλες διαστάσεις για την διευκόλυνση της διέλευσης των πεζών.

Επίσης θα γίνουν έργα διευθέτησης απορροής ομβρίων υδάτων, θα κατασκευαστούν ράμπες, σε όλες τις διασταυρώσεις και ενδιάμεσα όπου απαιτείται, για εύκολη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Θα αντικατασταθεί η φύτευση, όπου δημιουργεί προβλήματα προσβασιμότητας των πεζών, με νέα φύτευση (νέα δένδρα, παρτέρια με φυτά), ώστε να αποκτήσει ο δρόμος καλύτερη αισθητική και λειτουργικότητα.

Τέλος, θα γίνει ανακατασκευή του περιγράμματος της πλατείας Δημοκρατίας και των νησίδων της, ώστε να διευθετηθεί η στάθμευση και να αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.