Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 20:06

Ανακοίνωση Κουγιουμτζόπουλου για το αποτέλεσμα των εκλογών


xarisb


Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαϊου εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης
"Συνεργασία για τις 8ΠΡΤΑΣΕΙΣ", πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού, δημοσιογράφος Χάρης Κουγιουμτζόπουλος.


Αγαπητοί γείτονες

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στην παράταξη 8Προτάσεις επιλέγοντας τους πέντε υποψήφιους μας στις 7 πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου #μετονΝικήτα. Είναι μια επιβεβαίωση για την δουλειά μας και τις απόψεις μας.

Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαίου ζήσαμε στην γειτονιά μας ένα ακραίο πολιτικό φαινόμενο. Μία δημοτική αρχή που αντικειμενικά δεν έκανε απολύτως τίποτα, δεν αντιμετώπισε κανένα από τα προβλήματα και δεν έβαλε καμία προοπτική για την αναβάθμιση της πόλης μας επανεξελέγει από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 54,6%.

Το 35% των συμπολιτών μας αδιαφόρησε και επέλεξε να μην εκφραστεί, ενώ το 33% προέταξε ως κριτήριο, το ρουσφέτι, την προσωπική συναλλαγή και την κομματική του ιδεολοηψία.

Οι αλλαγές στις πλάκες των πεζοδρομίων μπροστά από το σπίτι του, οι προσκλήσεις στο κηποθέατρο, η εισαγωγή του παιδιού στους παιδικούς σταθμούς με πλάγιο τρόπο και η φιλοξενία στα κάμπς, το μάζεμα των σκουπιδιών κατόπιν τηλεφωνήματος στον γνωστό, η επιλογή του φίλου και του γείτονα και πολλά άλλα, και κυρίως η άγνοια και η χαμηλή προσδοκία, αποτέλεσαν το βασικό κριτήριο της ψήφου.

Αυτό το ακραίο πολιτικό φαινόμενο είναι βέβαια πολύ επικίνδυνο για το μέλλον της γειτονιάς μας, για την ποιότητα της ζωής μας και για την αξία των σπιτιών μας.

Η πόλη μας δεν θα αποκτήσει όρους βιωσιμότητας. Τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να στοιβάζονται στα σχολεία χωρίς να έχουν ένα ελκυστικό περιβάλλον. Τα δέντρα θα συνεχίσουν να κόβονται αλόγιστα. Ο κόσμος θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται ψάχνοντας θέσεις στάθμευσης. Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε δυσανάλογα υψηλά τέλη σε σχέση με την ποιότητα της καθαριότητας που θα έχουμε. Δεν θα έχουμε καμία υποστήριξη για την τρίτη ηλικία. Θα συνεχίσουμε να έχουμε απροσπέλαστα πεζοδρόμια και επικίνδυνους δρόμους με υψηλές ταχύτητες και ρύπανση.

Αντι της έξυπνης πόλης θα συνεχίσουμε να αναγκαζόμαστε να σηκώνουμε το τηλέφωνο και να αναμένουμε στην γραμμή μας.

Γι αυτό το ακραίο πολιτικό φαινόμενο βασική ευθύνη έχουν αυτοί οι γείτονές μας που διαθέτουν μεν υψηλή πολιτική νοημοσύνη, έχουν γνώσεις και ευαισθησία για την κοινή οργάνωση, ανησυχούν για την βιωσιμότητα της πόλης, αλλά επέλεξαν να μην συγκρουστούν, να μην διαρρήξουν σχέσεις και να αφήσουν τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Οι συντριπτική πλειοψηφία αυτών ψήφισαν τον συνδυασμό #μετονΝικήτα, αλλά δεν επιχειρηματολόγησαν υπέρ της επιλογής τους.

Νιώθοντας την ασφυκτικά συντηρητική αντίληψη των γειτόνων τους, δεν τόλμησαν να αντιτάξουν την προοδευτική εναλλακτική λύση.

Αντιθέτως οι μηχανισμοί της συντήρησης και της εξουσιολαγνίας, οργανώθηκαν, βγήκαν δυναμικά στις γειτονιές και κατόρθωσαν να γυρίσουν την ατζέντα, βάζοντας αποτελεσματικά ένα παραβάν στα προβλήματα της πόλης. Δεν άρθρωσαν ούτε μια προγραμματική φράση, και δεν ανέφεραν ούτε λέξη για λύσεις.

Επέβαλαν την πελατειακή σχέση και τα χαμόγελα ως βασικό πολιτικό κριτήριο.

Πριν από δύο χρόνια όπως γνωρίζετε παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο διότι μετά από κάποια χρόνια θητείας επιβεβαίωσα την άποψή μου ότι δεν είναι αυτός ο χώρος όπου διαμορφώνονται οι πολιτικές επιλογές και κατευθύνσεις. Το δημοτικό συμβούλιο και τα όποια συμβούλια είναι απλά ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός τυπικής νομιμοποίησης των ήδη διαμορφωμένων αντιλήψεων.

Οι πολιτικές αντιλήψεις διαμορφώνονται στο δρόμο, στις παιδικές χαρές, στο γήπεδο, έξω από τα σχολεία και με την επικοινωνία του διαδικτύου.

Εκεί κερδίζεται η πραγματική εξουσία που διαμορφώνεται μέσα από τις υπερισχύουσες αντιλήψεις και την κοινή γνώμη.

Εκεί είναι το πεδίο μάχης.

Ζούμε σε μια εποχή όπου επικρατεί η άγνοια μέσα από έναν καταιγισμό άχρηστων μνημάτων και ανεξέλεγκτων πληροφοριών και ο ατομισμός μέσα από ένα σύστημα που καλλιεργεί τον φόβο και την επισφάλεια.

Είναι ένα πολύ δύσκολο πεδίο μάχης. Ενα πεδίο που συνθλίβει στην κυριολεξία όλες τις παραγωγικές δυνάμεις.

Ενα πεδίο που καταπλακώνει την διανόηση, στραγγαλίζει την πρωτοβουλία και εξοντώνει την διαφορετικότητα και την προσωπικότητα. Ενα πεδίο που οδηγεί στην κατάθλιψη κάθε πολίτη που τολμάει να ονερεύεται.

Ομως για τον ευαισθητοποιημένο και συνειδητοποιημένο πολίτη δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Είναι μονόδρομος να συνεχίσει να επωάζει την δημιουργική του σκέψη και να αντιπαραθέτει παντού την προοπτική μιας καλύτερης ζωής, με δυνατή φωνή και με θάρρος.

Και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε. Να διαφωνούμε ηχηρά με αυτό που βλέπουμε γύρω μας. Να μπολιάζουμε καθημερινά τον περίγυρό μας με τις προοδευτικές αντιλήψεις και να δημιουργούμε σύνολα συνέργειας.

Να διαχωρίζουμε την θέση μας από αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν τα πράγματα όπως έχουν και που όχι μόνο ανέχονται, αλλά συντηρούν τις παθογένειες.

Να μην τους αφήνουμε να επιβάλουν την γνώμη τους επειδή καταγράφονται ως σημερινή πλειοψηφία. Μέσα από το δημόσιο διάλογο οι πλειοψηφίες ανατρέπονται. Οι συνειδήσεις διαμορφώνονται, οι άνθρωποι πείθονται όταν μαθαίνουν.

Εμείς που γνωρίζουμε και κατανοούμε, έχουμε βαριά ευθύνη για μας, για τα παιδιά μας, για τον κόσμο, να αντιτάξουμε την αισιοδοξία της βούλησης.

Ραντεβού στη μάχη!

Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
Επικεφαλής της παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ"


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.