Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 11:05

Στην Έδεσσα 900 χιλ. στον Παπάγο-Χολαργό 8,5 εκ. ευρώ για τον Ηλεκτροφωτισμό

odofwtismosblack

Εντελώς έκθετους αφήνει τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους που υπερψήφισαν τους όρους προκήρυξης του ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Παπάγου Χολαργού, ο διαγωνισμός του Δήμου Έδεσσας όπου με 927.646 ευρώ θα κάνουν το ίδιο έργο που στον δήμο μας θα γίνει με 8,5 εκατομμύρια.

Η υπόθεση είναι πια πολύ περίεργη, μετά και την τελευταία άρνηση του Δημάρχου να συζητήσει την περίπτωση χρηματοδότησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων, την μέθοδο δηλαδή που ακολούθησαν στην Εδεσσα σύμφωνα με το δημοσίευμα του site http://www.edessaika.gr/έδεσσα-υπογραφή-σύμβασης-για-την-εγκα/.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το τοπικό site, o διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Έδεσσας είχαν προϋπολογίσει για την αντικατάσταση 4.490 φωτιστικών και μάλιστα σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, σαφώς πιο κοστοβόρο, 1.771.811 ευρώ, αντί 11 εκατομμυρίων ευρώ που προϋπολόγισαν οι υπηρεσίες Παπάγου-Χολαργού στα οποία προστέθηκαν και 250.000 ευρώ για τον σύμβουλο.

Με την έκπτωση που πήραν στην Έδεσσα το τελικό ποσό ανέρχεται στα 927.646 ευρώ. Ενα ποσό για το οποίο ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού δεν θα χρειαζόταν ούτε καν δανεισμό, αφού διαθέτει 10 εκατομμύρια απόθεμα στα ταμεία.

Όμως ο κ. Αποστολόπουλος με επιμονή, αρνήθηκε να συζητήσει και πάλι το θέμα που έβαλε η παράταξη "8Προτάσεις", θέμα για το οποίο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τίγκας ανακάλεσε την ψήφο του, αφού η μελέτη που παρουσιάστηκε περιείχε ανακριβή στοιχεία.

Αν και ο κ. Αποστολόπουλος είχε δεσμευτεί να ξανασυζητήσει το θέμα, εντούτοις στην τελευταία συνεδρίαση ο πρόεδρος κ. Βαλυράκης ξεκαθαρισε από την αρχή ότι το θέμα δεν συζητείται και ότι προχωρούν κατευθείαν στους όρους του διαγωνισμού.

Να θυμίσουμε ότι τα χρήματα που θα πληρώσουν οι δημότες μετά την έκπτωση, για 12 χρόνια είναι 8,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα μπορούσαν χωρίς δανεισμό ή τη λεγόμενη αυτοχρηματοδότηση, να πληρώσει ο Δήμος τις 927.646 ευρώ και οι δημότες να είχαν έκπτωση 70% στα τέλη ηλεκτροφωτισμού για πάντα.

Αντ’ αυτού επί δώδεκα χρόνια θα πληρώνουν στους λογιαριασμούς της ΔΕΗ 8,5 εκ. ευρώ χωρίς να τους έχει εξηγήσει κανείς το γιατί.
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.