Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 14:56

Η πολιτική Αποστολόπουλου εντάσσει τα παιδιά μας στην Β' κατηγορία


nipiakia

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ σχετικά με την 2χρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πόσο προετοιμάζεται η Δημοτική Αρχή να εντάξει τα προνήπια στα Νηπιαγωγεία, σύμφωνα με τον νέο Νόμο, που θα εφαρμοστεί μέσα στην τριετία.

Διαβάστε όλο το κείμενο της ανακοίνωσης:

"Η πολιτική Αποστολόπουλου εντάσσει τα παιδιά μας στη 2η κατηγορία

Στιγμές παραδειγματικού λαϊκισμού και σκοταδισμού ζήσαμε και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο με την άρνηση της παράταξης του κ. Αποστολόπουλου να υποστηρίξει την Υποχρεωτική Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση, την φοίτηση στο προνήπιο των παιδιών ηλικίας 4 ετών και την ενιαία, υποχρεωτική, δωρεάν 14χρονη φοίτηση στο δημόσιο σχολείο.

Δυστυχώς η νέα αυτή λειτουργία της εκπαίδευσης που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και υποστηρίζεται από όλη την επιστημονική κοινότητα με πλήρη παιδαγωγική τεκμηρίωση, προσκρούσει στους τέσσερις βασικούς πυλώνες της δημοτικής αρχής:

1) Την εξυπηρέτηση της εκλογικής πελατείας μέσω των Παιδικών Σταθμών.

2) Tην άγνοια του απλού πολίτη – ψηφοφόρου.

3) Τον αντιδραστικό συνδικαλισμό που αντιτάσσεται στους νεοτερισμούς και τις καινοτομίες για την διατήρηση εργασιακών του όρων.

4) Την ανεπάρκειά της δημοτικής αρχής να διαμορφώσει ώριμα έργα και να δημιουργήσει νέα νηπιαγωγεία.

Ο ίδιος ο κ. Αποστόλοπουλος ομολόγησε ότι δεν μπορεί να φτιάξει νέα νηπιαγωγεία που χρειαζόμαστε και ότι είναι αντίθετος με τις νέες ρυθμίσεις διότι «δεν το θέλουν οι γονείς».

Η ίδια αντίληψη της ελληνικής επαρχίας του μεσοπολέμου όπου οι γονείς αρνούνταν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί τα χρειάζονταν στα χωράφια και οι πολιτικοί έκαναν ότι δεν έβλεπαν για να μην χάσουν ψήφους.

Η παράταξη του κ. Αποστολόπουλου για την πολιτική της επιβίωση οδηγεί τα παιδιά του Παπάγου και του Χολαργού στην κατάταξή τους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, που θα έχουν βγάλει 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και στην πρώτη δημοτικού, θα έχουν περάσει από ετήσια και όχι διετή εκπαίδευση με αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η παράταξη 8Προτάσεις έχει επισημάνει από την αρχή της θητείας την αναγκαιότητα της άμεσης εκπόνησης μελετών για την δημιουργία κατ’ ελάχιστον 9 ακόμη αιθουσών προσχολικής εκπαίδευσης.

Εχει προτείνει το Ανοιχτό Σχολείο στη Γειτονιά ως κοίταρο έκφρασης και έρευνας όπου εκεί με ειδικά προγράμματα θα μπορούσαν τα νήπια να προετοιμαστούν ακόμη καλύτερα για την εισαγωγή τους στο Δημοτικό και να αναπτύξουν προσωπικές δεξιότητες, ομαδοσυνεργαστικό τρόπο σκέψης και εκμάθησης και να διερευνηθούν εγκαίρως και οι μαθησιακές τους αδυναμίες.

Εχει προτείνει την δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης όπου μέσα σε ένα Ανοιχτό Σχολείο στη Γειτονιά θα μπορούσαν να καλύψουν και τις ανάγκες σίτισης και Κοινωνικής Μέριμνας και να αναπτύξουν υποστηρικτές δραστηριότητες προσχολικής αγωγής.

Εχουμε προβλέψει ότι η επιλογή της δημοτικής αρχής Αποστολόπουλου θα στοιχίσει πολύ ακριβά στους δημότες του Παπάγου και του Χολαργού λόγω άγνοιας και ανεπάρκειας.

Τώρα το τίμημα ανεβαίνει, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 33 του ν. 4521/2018, η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση θα εφαρμοστεί μόνο σε 184 από τους 325 δήμους της χώρας που έχουν επάρκεια χώρων, δημιουργώντας μια Ελλάδα δύο ταχυτήτων στην εκπαίδευση. Δυστυχώς η επιλογή της παράταξης Αποστολόπουλου εντάσσει τα παιδιά μας στην δεύτερη ταχύτητα".


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.