Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 12:30

Τούνελ στον Υμηττό και υπογειοποίηση της Ναυαρίνου διερευνά η Δημοτική Αρχή


tounel

Υπό την πίεση των διαμαρτυριών των κατοίκων της Ναυαρίνου η Δημοτική Αρχή έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της μονοδρόμησης της Ναυαρίνου.

Με μία εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Συμβούλου Βιώσιμης Κινητικότητας, η οποία περιλάμβανε δύο προτάσεις η μία πιο ανέφικτη από την άλλη, η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να δείξει ότι εξέτασε το θέμα της διαμπερούς κυκλοφορίας!

"Οποιος δε θέλει να ζυμώσει 10 χρόνια κοσκινίζει", ανέφερε ο κάτοικος κ. Τ. Καρπούζης,. "Γιατί κάνατε αυτές τις δυο προτάσεις ενώ δεν περπατάνε;"... "Δεν θα χάσω άλλο το χρόνο μου μαζί σας"... "Ευτυχώς πιστεύω στη δεύτερη ζωή και κάποιο άλλο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να μας δικαιώσει, πάντως όχι αυτό".

Η Διευθύντρια των Τ.Υ. κα Χ. Βασσάλου που ανέλαβε να παρουσιάσει την εισήγηση μετά από εντολή της Δημοτικής Αρχής, ανέφερε μεταξύ των άλλων: "Και οι δύο προτάσεις μεταφέρουν την κίνηση σε άλλα σημεία του Δήμου. Περνάνε μπροστά από σχολεία, επιβαρύνουν άλλους δρομίσκους. Δεν είναι λύσεις. Είναι αδιέξοδο. Αλλά ο Δήμαρχος ζήτησε να κάνουμε μια πρόταση. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λύση"... "Η πρόταση της υπογειοποίησης της Ναυρίνου απαιτεί σοβαρές περιβαλλοντικές μελέτες. Μπαίνει στα όρια του διατάγματος του Υμηττού προφανώς θα υπάρξουν προβλήματα. Είναι η μόνη λύση που θα μπορούσε να διερευνηθεί. Διαφορετικά το θέμα αυτό δεν λύνεται"...

Σχεδόν στο σύνολο τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υιοθέτησαν και επιχειρηματολόγησαν πάνω στην πρόταση των κατοίκων για την ελεύθερη δίοδο από την Αττική Οδό είτε από την Γραβιάς στην Αγ. Παρασκευή είτε με διαμόρφωση εισόδου στο Δημόκριτο, ως μία λύση πιο εύκολη, πιο άμεσα διαμορφώσιμη, χωρίς επιπλέον περιβαλλοντική επιβάρυνση, σίγουρα πιο οικονομική.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι έχει αναθέσει σε συγκεκριμένη υπάλληλο να συντάξει επιστολή προς την Αττική Οδό από την προηγούμενη συζήτηση, δηλαδή δύο μήνες πριν, αλλά ακόμη την περιμένει.

"Να παραμείνει ως έχει, δείχνει να είναι η βέλτιστη λύση", δήλωσε μεταξύ των άλλων ο ο κ. Αποστολόπουλος αποδεικνύοντας ότι η όλη συζήτηση ήταν μόνο για τα ... μάτια του κόσμου της... Ναυαρίνου.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.