Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 11:44

Κακοσυντηρημένα παγκάκια, καλαθάκια σε γήπεδα και πλατείες!


pagaki

Με αφορμή ένα ατύχημα, όπως λέει, κομμάτι ξύλου μπήκε από κάποιο παγκάκι στα χέρια μικρού κοριτσιού, αναγνώστης του myxolargos/mypapagos.gr επισημαίνει την ανάγκη της συντήρησης παγκακιών και καλαθιών.

pagakib
«Με αφορμή ένα μικρό ατυχηματάκι που είχε ένα κοριτσάκι στην πλατεία, θα ήθελα να γράψετε για τα παγκάκια αλλά και για τα καλαθάκια στα πάρκα και στις πλατείες.
Χρειάζονται συντήρηση. Τα παγκάκια είναι φθαρμένα, κακοσυντηρημένα, διαβρωμένα από την βροχή.
Πολύς κόσμος που κάθεται σ΄ αυτά του τραυματίζεται με αγκίθες ή και μεγαλύτερα κομμάτια ξύλου.

Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι κακώς ο δήμος τα αφήνει να φθαρούν. Λόγω εμπειρίας, μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι η συντήρηση είναι πάντα φθηνότερη στη διάρκεια του χρόνου. Όσο αφήνεις το ξύλο αλουστράριστο, τόσο πιο γρήγορα διαβρώνεται και σαπίζει.

Αυτό δε, είναι και επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και πολύ πιο βρόμικο. Αν συντηρείς κάθε τρία χρόνια ένα παγκάκι αυτό θα κρατήσει είκοσι χρόνια.

Αν δεν το συντηρείς τότε κάθε επτά με οκτώ χρόνια θα χρειάζεται αντικατάσταση. Αν αντικαταστήσεις τρεις φορές ένα παγκάκι στα είκοσι χρόνια θα πληρώσεις 1500 ευρώ, ενώ αν το συντηρείς κάθε τρία χρόνια στο διάστημα είκοσι χρόνων θα έχεις δώσει 400 ευρώ. Εμείς οι πολίτες τα πληρώνουμε όλα αυτά!!!

Είναι και επικίνδυνο και κρίμα να τα αφήνουμε να σαπίζουν.

kalathaki
Το ίδιο συμβαίνει και με τα καλαθάκια. Ξεβιδώνονται, βανδαλίζονται, βρομίζουν και μετά ο κόσμος δεν τα πλησιάζει και γεμίζει γύρω – γύρω σκουπίδια. Τι περισσότερες ώρες της ημέρας είναι γεμάτα.

Θα μπορούσε ο δήμος μια φορά τον μήνα να ελέγχει την κατάστασή τους.

Λ.Κ.»


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.