Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 13:47

Υποθηκεύονται 11 εκ ευρώ τέλη Παπαγιωτών, Χολαργιωτών για 12 χρόνια

odofotismosb

Με αγωνία αναμένεται το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο όπου σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη θα συζητηθεί επιτέλους το περιβόητο θέμα του Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού. Μόνο που τώρα τα πράγματα δείχνουν πολύ χειρότερα από πριν.

Ο Δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος εισηγείται να υποθηκεύσει ο δήμος τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για δώδεκα χρόνια. Η υποθήκη ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Μόνο που το έργο όπως παρουσιάστηκε στην μελέτη είναι ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Με μεγάλη αγωνία αναμένονται οι εξηγήσεις. Για ποιό λόγο οι δημότες θα πληρώσουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ 11 εκατομμύρια ευρώ για ένα έργο τριών; Πόσο θα στοιχίσει η συντήρηση του έργου για 12 χρόνια;

Να θυμίσουμε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού όπου ο δήμος θα δανειστεί τα χρήματα μέσω ιδιώτη και όχι μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (αυτοχρηματοδότηση το λένε) βασίζεται στην μελέτη που είχε καταγγείλει ως ανακριβή η παράταξη 8 Προτάσεις και στη συνέχεια διέψευσε και το ίδιο το ΤΠΔ. Στη μελέτη χρησιμοποιούσαν ανακριβή επιτόκια, ισχυριζόντουσαν οτι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την καλή εκτέλεση του έργου, ενώ είχαν ξεχάσει να συνυπολογίσουν και το... ΦΠΑ.

Ο Δήμαρχος είχε προσκληθεί πολλές φορές να δώσει απαντήσεις. Μετά από πολλά δημοσιεύματα είχε βγει τον Μάρτιο και είχε δεσμευτεί το θέμα να επανεξεταστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πράγμα που δεν έγινε. Στη συνέχεια ο κ. Αποστολόπουλος εκ νέου δεσμεύτηκε για τον Μάιο μέσω απάντησης στο Fαceboοk στον κ. Κουγιουμτζόπουλο. Πράγμα το οποίο επίσης δεν έγινε.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκινά στις 7 το απόγευμα σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου στην αίθουσα Δημ. Συμβουλίου στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού στον 1ο όροφο. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε και σε live streaming στο link http://www.hellasnews.tv/live22/.

Διαβάστε τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

1. Επικύρωση πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου:
• πρακτικό υπ’ αριθ. 05/2018
• πρακτικό υπ’ αριθ. 06/2018
2. Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη.
3. Συζήτηση του υπ΄ αριθ. 9973/08.05.2018 αιτήματος της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου-Χολαργού", για την υποχρεωτική εφαρμογή τής δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.
4. Εξωδικαστικός συμβιβασμός επί των: α) από 30.09.2014, β) από 10.09.2014 και γ) από 20.09.2014 αγωγών τού κ. Σωτηρίου Μπλέτσα κατά του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
5. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2018 (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών).
6. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018.
7. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων για εκδηλώσεις τού Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
8. Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους.
9. Έγκριση παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ΑΤΜ) Τράπεζας και διενέργειας δημοπρασίας για την εκμίσθωσή τους.
10. Έγκριση εκμίσθωσης ακινήτου στο κοιμητήριο Παπάγου κατόπιν διενέργειας δημοπρασίας.
11. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2017, Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
12. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2017, Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
13. Κατανομή και απόδοση δαπανών για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και διάθεση σχετικής πίστωσης.
14. Λήψη απόφασης σχετικά με τη μονοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.
15. Έγκριση διενέργειας ανοιχτού διεθνούς Δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής αναβάθμισης - αυτοματοποίησης συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων - εφαρμογές smart cities, με εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού.
16. Έγκριση διενέργειας ανοιχτού διεθνούς Δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του Δήμου, στις υπηρεσίες ενεργειακής αναβάθμισης - αυτοματοποίησης συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων -
εφαρμογές smart cities, με εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο Παπάγου - Χολαργού.
17. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών (ΠΚΤΜΝΕ) τού έργου: «Κατασκευή - Ενίσχυση - Εκσυγχρονισμός Δικτύου Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού, έτους 2017».
18. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή - Ενίσχυση - Εκσυγχρονισμός Δικτύου Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού, έτους 2017».
19. Εξέταση αιτημάτων κοπής δέντρων επί των οδών:
• Δημοτική Κοινότητα Χολαργού
o Ελ. Βενιζέλου 86
o Λοχ. Δεδούση 25
o Μέτωνος 44
o Πολυμνίας 27
o Κω 12
o Ασπασίας 63
• Δημοτική Κοινότητα Παπάγου
o Κοιμητήριο (Αρ. Τάφου: 571)
o Αν. Ρωμυλίας 10.
20. Έγκριση Β΄ αναμόρφωσης προϋπολογισμού τού Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής (Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.), οικονομικού έτους 2018, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 73/2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.
21. Έγκριση Β΄ αναμόρφωσης προϋπολογισμού τού Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.), οικονομικού έτους 2018, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 41/2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.
22. Έγκριση διοργάνωσης αγοράς καταναλωτών - έγκριση κανονισμού λειτουργίας της συγκεκριμένης αγοράς.
23. Αντικατάσταση μέλους στην Επιτροπή Καταστροφής Υλικών Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
24. Έγκριση απολογισμών πεπραγμένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:
• έτους 2016
• έτους 2017
25. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την παραχώρηση θέσης στάθμευσης
Α.μ.Ε.Α. στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.