Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 15:16

Λεύκωμα με την ιστορία Παπάγου και Χολαργού φτιάχνει η Δημοτική Αρχή

lefkoma

Στην έκδοση ιστορικού λευκώματος προχωρά η Δημοτική Αρχή μετά από σχετική πρόταση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εκπόνηση του συγγράματος θα γίνει με τη διαδικασία της απ ευθείας ανάθεσης από τον Δήμαρχο στο ποσό των 5.800 ευρώ. Η παράδοση της ιστορικής μελέτης θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε επτά μήνες από την ανάθεση.


Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος υποστήριξε: "...Να σας πω την αλήθεια, σε διάφορες επισκέψεις που κάνω σε Δημάρχους, μόλις με βλέπουν ή μόλις είναι να φύγουμε μου δίνουν κι ένα βιβλίο με την ιστορία της πόλης τους. Κάπου αισθάνομαι και άσχημα, ότι εμείς σαν Δήμος εδώ έρχεται να μιλήσει ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στην περιοχή μας, έρχεται ο Αρχιεπίσκοπος, δεν έχουμε να του δώσουμε κάτι έτσι σαν δώρο...". Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι το ποσό αυτό αφορά μόνο στην ιστορική καταγραφή, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα αποφασισθεί το κόστος και το είδος της έκδοσης του.

Το λεύκωμα θα ξεκινά με την ιστορική αναδρομή από την αρχαιότητα του αρχαίου Δήμου Χολαργού, θα προχωράει στη σημερινή εποχή, από τη δημιουργία της Κοινότητας Χολαργού πώς μετά γίνεται Δήμος Χολαργού, το ίδιο και η Κοινότητα Παπάγου πώς γίνεται Δήμος Παπάγου και στη συνέχεια με την ενοποίηση.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.