Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 15:04

ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Να γιατί τέθηκα σε αργία


avgouropoulos

Ανακοίνωση απέστειλε στο myxolargos/mypapagos.gr ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Θ. Αυγουρόπουλος αναλύοντας το ιστορικό της υπόθεσης για την οποία τιμωρήθηκε πειθαρχικά με ένα μήνα αργίας από τα καθήκοντα του, το διάστημα 17 Μαρτίου 2018 έως 17 Αρπιλίου 2018.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του Αντιδημάρχου:

Η αλήθεια για την "υπόθεση… πλαστογραφίας" και της επιβολής της πειθαρχικής ποινής του ενός μηνός

Μολονότι δεν το συνηθίζω να κάνω προσωπικές αναρτήσεις, εκτός από αντίστοιχες που αφορούν τις αρμοδιότητες που μου έχουν ανατεθεί, σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση γιατί αναμφισβήτητα το συγκεκριμένο θέμα αφορά την προσωπική τιμή και υπόληψη τόσον τη δικιά μου, όσον και των υπολοίπων εμπλεκομένων συναδέλφων.
Επειδή τις τελευταίες ημέρες το συγκεκριμένο θέμα έχει κυριαρχήσει στα τοπικά sites και όχι μόνον, είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω την προσωπική μου άποψη, που στηρίζεται όχι σε υποθέσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα, αλλά αποκλειστικά σε συγκεκριμένα στοιχεία, (όλα τα έγγραφα του σχετικού φακέλου είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να πληροφορηθεί την αλήθεια και μόνον την αλήθεια).
Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 5 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 25/11/2013 στη σχετική συνεδρίαση με θέμα: «Πειθαρχική υπόθεση υπαλλήλου Χ….», συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Ξύδης ως Πρόεδρος και οι Αντιδήμαρχοι κ. Δασκαλόπουλος, κα Φασούλη, κα Τσικρικώνη & κα Μπουφούνου από την πλειοψηφία, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Πολυκαλά και ο υπογράφων ως εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.
Παρόντες ήταν επίσης, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο Γενικός Γραμματέας και οι δύο δικηγόροι του Δήμου.
Ο Δήμαρχος κ. Ξύδης πρότεινε την παραπομπή του υπαλλήλου στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και μας ενημέρωσε ότι, «η όλη υπόθεση της εκδόσεως (α) πλαστών αδειών γάμου, (β) πλαστών βεβαιώσεων αδειών παραμονής αλλοδαπών στη χώρα μας κλπ, έχει παραπεμφθεί τόσο στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όσο και στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος έχει διατάξει για την ανωτέρω υπόθεση προκαταρκτική ανάκριση, το αποτέλεσμα της οποίας δεν το γνωρίζουμε».
«Μετά από την απολογία του υπαλλήλου ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή γνωμών των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος αυτής και Δήμαρχος πρότεινε να γίνει ψηφοφορία για περαιτέρω παραπομπή ή όχι του υπαλλήλου στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Ακολούθως τα λοιπά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής πρότειναν και ψήφισαν να κρατηθεί η κρινόμενη υπόθεση μέχρι την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης από την εισαγγελική αρχή στον εγκαλούμενο υπάλληλο, προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφασή της τότε, γνώμη η οποία και επικράτησε ως απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής».
Υπόψη:
α) Την εισήγηση να κρατηθεί η υπόθεση την έκανε ο κ. Δασκαλόπουλος και έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη εκτός του Προέδρου.
β) Ούτε ένας από τους παρόντες στη συνεδρίαση, Δήμαρχος, Γενικός Γραμματέας & ειδικά οι δύο Δικηγόροι, δεν μας ενημέρωσαν ότι έπρεπε να ληφθεί οπωσδήποτε απόφαση, διότι δεν προβλέπονταν από τη σχετική νομοθεσία να κρατηθεί όπως πρότειναν όλα τα μέλη, εκτός του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής.
γ) Το Πειθαρχικό Συμβούλιο γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία ότι οι παραλείψεις των εγκαλουμένων συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα και ότι συντρέχει ο λόγος επιβολής ποινής αργίας ενός (1) μηνός.
δ) Ο κ. Δασκαλόπουλος δεν τιμωρήθηκε διότι όταν εκδικάστηκε η συγκεκριμένη υπόθεση δεν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος.
ε) Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης από την Ποινική Δικαιοσύνη, που αφορά αποκλειστικά και μόνον τον εγκαλούμενο υπάλληλο, έχει αναβληθεί δύο φορές και έχει οριστεί για τον προσεχή Οκτώβριο και βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι ο Δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος.
Στ) Όταν το 2016 κοινοποιήθηκε στο Δήμο το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης η Εκτελεστική Επιτροπή με Πρόεδρο τον κ. Αποστολόπουλο αποφάσισε την επιβολή πειθαρχικής ποινής στο συγκεκριμένο υπάλληλο.
Αναμφισβήτητα από τα στοιχεία που εξέθεσα αποδεικνύεται πως:
α) Ο τίτλος των περισσότερων sites «Σε αργία 2 Αντιδήμαρχοι και 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι για υπόθεση πλαστογραφίας» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού δεν είναι πλήρης, διότι αναμφισβήτητα αφορά τον εγκαλούμενο υπάλληλο και όχι τους δύο Αντιδημάρχους και τους τρείς Δημοτικούς Συμβούλους &
β) Η αργία του ενός (1) μηνός επιβλήθηκε διότι κρατήσαμε την υπόθεση έως ότου κριθεί από την ποινική δικαιοσύνη για να έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα μας καθοδηγούσαν να πάρουμε την καλύτερη και δικαιότερη απόφαση.
Τέλος, προσωπικά εκτιμώ πως η λαθεμένη απόφασή μας να κρατήσουμε την υπόθεση οφείλεται αποκλειστικά στο ότι δεν είχαμε πλήρη γνώση της αντίστοιχης νομοθεσίας και πως η λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής και ως Πειθαρχικό Όργανο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2011 με την εφαρμογή του Καλλικράτη και στο Δήμο μας ήταν η πρώτη πειθαρχική υπόθεση που χειριστήκαμε και δεν είχαμε την αναγκαία νομική υποστήριξη.


Θανάσης Αυγουρόπουλος
Αντιδήμαρχος


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.