Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 12:54

Νέα δημοτική παράταξη Χολαργού- Παπάγου εν όψει εκλογών '19


KALPI

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού έχει ανάγκη μια καινούργια, δραστήρια και αγωνιστική Δημοτική αρχή με ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες και έμπνευση. Η αναβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης απαιτεί συλλογική προσπάθεια. Καλούμε κάθε ανιδιοτελή και κοινωνικά ευαίσθητο συμπολίτη μας και ιδιαίτερα τη νέα γενιά να συμπορευτούμε και να διαμορφώσουμε το μέλλον του τόπου μας. Να αναπτύξουμε μαζί μια ανοιχτή, δημοκρατική παράταξη, μια κοινή προσπάθεια και συνεργασία όλων μας για να αναβαθμίσουμε το Δήμο.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας πλατιάς δημοκρατικής Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού πηγάζει μέσα από την αναγκαιότητα εναλλακτικής πρότασης για τη διοίκηση του Δήμου. Για την ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής και της ζωής των Πολιτών με την ευρεία και ουσιαστική συμμετοχή, που θα διασφαλίζει τη δημοκρατική διοίκηση του Δήμου και θα δημιουργεί την αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης Δημότη και Δημοτικής αρχής.

Σε αυτό το εγχείρημα ουσιαστικός είναι ο ρόλος των πολιτών, γιατί αυτούς αφορά περισσότερο αυτό το εγχείρημα. Έτσι λοιπόν, παράλληλα με την προσπάθεια για βιώσιμη πόλη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καλούμαστε:

- Να αγωνιστούμε για την ουσιαστική αυτοδιοίκηση, με τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών, ενθαρρύνοντας τις συλλογικές προσπάθειες και τα εθελοντικά κινήματα, τις συνελεύσεις γειτονιάς, το συμμετοχικό προϋπολογισμό στο δήμο, όπως επίσης και μορφές άμεσης δημοκρατίας.
- Να σταθούμε στο πλευρό των Πολιτών, να ενδυναμώσουμε και να κινητοποιήσουμε τις Δημοτικές υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης μας για κοινωνικές δράσεις με ουσιαστικά αποτελέσματα.
- Να προστατεύσουμε τα συλλογικά δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά και την ισότιμη πρόσβαση σε αυτά.

Είμαστε πολίτες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και απευθυνόμαστε σε σας για να μεταφέρουμε τις δικές μας ανησυχίες για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό.

Έπειτα, από συνεχή παρουσία και δράση στο αυτοδιοικητικό τοπίο της πόλης μας, στους αγώνες και τις αγωνίες των πολιτών, καλούμε όλους τους Πολίτες σε ενεργή συμμετοχή για να συνδιαμορφώσουμε μια ανοιχτή δημοκρατική Δημοτική Παράταξη στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ανεξάρτητα αν προέρχονται από διαφορετικούς δρόμους, διαφορετικά κόμματα και παρατάξεις, για να υπερασπιστούμε ένα κοινό όραμα, ένα κοινό στόχο, ένα κοινό πλαίσιο αρχών και φυσιογνωμίας. Στόχος μας είναι μια ανθρώπινη πόλη, μια πόλη με ελεύθερους κοινόχρηστους και αθλητικούς χώρους, με αναπλάσεις σε όλες τις γειτονιές, με βιώσιμη κινητικότητα, με παραγωγή πολιτιστικού έργου, υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου και μια πόλη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της κρίσης να πρωτοστατήσουν σε αυτό το εγχείρημα.
Καλούμε σε ανοικτό δημόσιο διάλογο τους Πολίτες του Παπάγου και του Χολαργού. Κατάληξη αυτής της διαδικασίας θέλουμε να είναι η διαμόρφωση του προγράμματός μας, ενόψει των Δημοτικών εκλογών του 2019, στις οποίες θα επιδιώξουμε τη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, για μια πιο βιώσιμη και ανοιχτή σε όλους πόλη.

ipografes


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.