Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 01:56

Ψηλές θερμοκρασίες και καλοκαιρινή διάθεση αυτή την εβδομάδα!


zestiskilos

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Άρωμα Καλοκαιριού αναμένεται να απλωθεί, την νέα εβδομάδα, στην περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει νέα άνοδο και να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά, για τα δεδομένα της εποχής, επίπεδα.
Μέχρι και την Πέμπτη, προβλέπεται να επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως πάνω από τα γύρω ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι αναμένεται να διατηρηθούν γενικά ασθενείς, από μεταβλητές διευθύνσεις, με παροδικές ενισχύσεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο, προσεγγίζοντας την Τρίτη, τους 26 °C και την Τετάρτη τους 28 °C !!! Οι νύχτες, ωστόσο, θα διατηρηθούν δροσερές, κυρίως στα άφθονα άλση της περιοχής μας, όπου η θερμοκρασία θα πέφτει κοντά στους 15°C .

Από την Παρασκευή και, κυρίως το Σάββατο, υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο για μεταβολή του καιρού, με πυκνή συννεφιά και παροδικά ενισχυμένους ανέμους ενώ υπάρχει ενδεχόμενο παροδικής βροχής ή/και καταιγίδες κατά την διάρκεια του Σαββάτου. Παράλληλα, είναι αρκετά πιθανό να παρατηρηθεί, για μία ακόμα φορά, εφέτος, μεταφορά σκόνης από την Σαχάρα.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η Πρωτομαγιά, την επόμενη Τρίτη, θα εορταστεί με γενικά ήπιες συνθήκες και, μάλλον, με αίθριο καιρό και μέγιστη θερμοκρασία κοντά στους 25.

Καλή εβδομάδα!!!

*Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr και Ιδιοκτήτης μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.