Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 07:26

Κωφεύει ο Δήμαρχος για την καθαριότητα στα σχολεία

apostolods

Χωρίς λύση εμφανίστηκε πάλι η Δημοτική Αρχή στο θέμα της καθαριότητας των σχολείων. Ένα θέμα το οποίο ήδη από πέρσυ την άνοιξη οι γονείς των σχολείων του Δήμου μας έχουν αναδείξει ως μείζον. Αυτή τη φορά έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτημα ούτε ενός, ούτε 25 δημοτών όπως προβλέπεται, αλλά 162 γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού. Ένας αριθμός υπογραφών που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει σχεδόν και τις 150 οικογένειες του σχολείου.

Και παρότι ο Δήμαρχος έχει δεχθεί το αίτημα της πρωινής καθαριότητας στα σχολεία επανειλλημένες φορές, δείχνει ωστόσο να κωφεύει. Εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για συζήτηση στο σώμα, και πολλύ περισσότερο χωρίς λύση. Ζήτησε από τους γονείς να του προτείνουν τι να κάνει, τους προέτρεψε να αγωνιστούν διεκδικώντας προς την κεντρική κυβέρνηση και τελικά κατέληξε στην απορία γιατί ξαφνικά οι γονείς δεν μπορούν να πληρώνουν για την καθαριότητα αφού η χώρα βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Τήρησε με λίγα λόγια μια στάση "το κρύβω κάτω απ' το χαλάκι" αφού η συζήτηση δεν κατέληξε πουθενά ενώ δεν δεσμεύθηκε και για κάποια μελλοντική κίνηση.

Εκ μέρους του 5ου Δημοτικού σχολείου μίλησαν οι μητέρες και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Διώτη, Γιαννικοπούλου και Μπέκα οι οποίες ανέλυσαν το ιστορικό των διεκδικήσεων τους, την προβληματική καθημερινότητα των παιδιών, πρότειναν την οικονομική ενίσχυση της υπάρχουσας καθαρίστριας, και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ κατέληξαν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το άψογο σχολικό περιβάλλον που δικαιούνται τα παιδιά τους.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του επικεφαλής των 8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Χάρη Κουγιουμτζόπουλου ο οποίος "τα έβαλε" με τους γονείς εξηγώντας ότι θεωρεί αδιανόητο να έρχονται ξανά μετά από ένα χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο για να ζητήσουν τα ίδια όταν η Δημοτική Αρχή δεν τους έχει δώσει καμία λύση. Τους εξήγησε ότι αν είχαν απευθυνθεί στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, στο Υγειονομικό ή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση το θέμα θα είχε λήξει την επομένη το πρωί.

Εντύπωση έκανε ότι παρότι παρών ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κ. Πετράκης ο άμεσα αρμόδιος και υπεύθυνος δηλαδή οικονομικά δεν ζήτησε να τοποθετηθεί. Ωστόσο τοποθετήθηκε και η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Ξανθάκη τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν το έχει μόνο το 5ο Δημοτικό Χολαργού αλλά όλα τα σχολεία της Αβάθμιας Εκπαίδευσης Παπάγου και Χολαργού και ότι κάποια στιγμή πρέπει να το δει η Δημοτική Αρχή.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.