Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 03:15

Μπουνιές και εκτός ρινγκ στο Κλειστό του Παπάγου


boxinggloves

Ένα άσχημο περιστατικό συνέβη στο περιθώριο του 1ου Κυπέλλου Πυγμαχίας που διοργάνωσε κατά τ' άλλα άψογα ο Αίαντας Χολαργού το Σάββατο 14 Απριλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λυκείου Παπάγου.

Γονέας κατήγγειλε ότι είχε συνοδεύσει τους δύο γιους του για να συμμετάσχουν σε sparring (δυνατή προπόνηση/πρακτική με συμμετοχή αθλητών από πολλούς συλλόγους). Κατά την είσοδό του στο χώρο του κλειστού Παπάγου με τα παιδιά του, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην προπονητή του γιου του στον Παναθηναϊκό, και ο τελευταίος άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χρειάστηκε να επέμβουν κάποιοι που ήταν μπροστά για να αποσοβήσουν τα χειρότερα, μητέρες αθλητών ούρλιαζαν «έλεος» και όλα αυτά παρουσία αθλητών ηλικίας 14-16 ετών.
Ο προπονητής πάντως διέψευσε το γεγονός, κάνοντας λόγο για πόλεμο κατά του ιδίου αλλά και του Παναθηναϊκού.

Η είδηση για άλλη μια φορά έχει φέρει στο προσκήνιο τον Παπάγου, αφού σε όλα τα μέσα κυρίως αθλητικά, αποτελεί εδώ και μέρες κύρια είδηση.

Το ζήτημα έχει πάρει διαστάσιες αφού η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας μόλις έλαβε γνώση της καταγγελίας, με άμεσες ενέργειες, όπως υποχρεούται από το νόμο, κοινοποίησε την Τετάρτη (18/4) την καταγγελία στη ΓΓΑ, στην ΕΦΙΠ, στο Σύνδεσμο Προπονητών και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν. Εντός των επόμενων ημερών σε έκτακτο συμβούλιο της ΕΟΠ θα αποφασιστεί η σύσταση της Πειθαρχικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την καταγγελία.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεων των δύο φορέων, Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και ΕΦΙΠ (Επιτροπή Φίλαθλου Πνεύματος), θα διερευνηθούν οι καταγγελίες βάσει των κανονισμών λειτουργίας και των πειθαρχικών ελέγχων.

Πλέον, την υπόθεση χειρίζονται τα αρμόδια όργανα, τα οποία θα συσκεφθούν και θα αποφασίσουν αναλόγως.

ΠΗΓΗ: www.to10.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.