Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 10:59

Το post της τ.Αντιδημάρχου "έκαψε" τους αστυνομικούς του Α.Τ. Χολαργού


astynimiko tmimaΧΟΛ


Μια ανάρτηση της δημοτικής συμβούλου κας Βεντουζά στάθηκε ικανή για να γίνει ο δήμος μας και πάλι θέμα στο πανελλήνιο, αλλά και να κινδυνεύουν με πειθαρχικές διώξεις ως εξιλαστήρια θύματα οι αστυνομικοί του Α.Τ. Χολαργού.

Με ανάρτησή της στο facebook η κα Βεντουζά περιγράφει ότι έπεσε θύμα κλοπής και μεταξύ άλλων ότι πήρε τηλέφωνο το αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει να έρθει η σήμανση και της απάντησαν ότι «ήταν κλειστά». Αυτή η έκφραση στάθηκε αφορμή να γίνει η είδηση "ταπετσαρία" στο διαδίκτυο με χιλιάδες επικρίσεις και σχόλια, αλλά και να παίξει στα κεντρικά δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση.

Κι εκεί που θα περίμενε κανείς ως πρώτη αντίδραση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να δώσει μια ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της έλλειψης των αστυνομικών στο Α.Τ. Χολαργού που έχει οδηγήσει με δική της διαταγή στην διακοπή της νυχτερινής λειτουργίας της Σήμανσης, στην Ελλαδάρα που ζούμε... φαίνεται ότι τώρα ψάχνουν να βρουν ευθύνες στον αστυνομικό που είχε την ατυχία να σηκώσει το τηλέφωνο και να πει στην κα Βεντουζά.... την αλήθεια!

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει να αποδώσει ευθύνες στον αστυνομικό που η ίδια τίμησε πριν από μια εβδομάδα με εύφημο μνεία για την σύλληψη ενός επί μακρόν καταζητούμενου, ως εξιλαστήριο θύμα.

Για μια εντολή που η ίδια έχει δώσει (την διακοπή της νυχτερινής λειτουργίας) καθώς η δύναμη των 70 ατόμων που παρουσιάζεται επισήμως στα χαρτιά, ανέρχεται στην πραγματικότητα στα... 15! Όλη σχεδόν η δύναμη του Α.Τ. Χολαργού φυλάει καθημερινά τις πρεσβείες του Ψυχικού, και τα μεγάλα κεντρικά γήπεδα στους αγώνες.

Και δεν φτάνει αυτό, οι αστυνομικοί μας με όλη την προσπάθεια που καταβάλλουν, μάζεψαν χρήματα από τα 700 ευρώ που παίρνουν μηνιαίως, για να επισκευάσουν το περιπολικό του Α.Τ. Χολαργού και μόλις επισκευάστηκε, δόθηκε εντολή να μεταφερθεί και αυτό στις πρεσβείες του Ψυχικού!

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Χολαργού, τους οποίους κανένας δεν τίμησε σε τοπικό επίπεδο, λιώνουν καθημερινά στην κυριολεξία για να ανταπεξέλθουν και στις τοπικές υποχρεώσεις τους και στις άνωθεν εντολές για φύλαξη σε άλλους δήμους, ενώ τώρα αντιμετωπίζουν και πειθαρχικές διώξεις γιατί τόλμησαν να πουν την αλήθεια σε δημοτική σύμβουλο. Έπρεπε προφανώς να απαντήσουν «περιμένετε κι ερχόμαστε» στην κα Βεντουζά και εκείνη να τους περιμένει μέχρι το πρωί(;).

Να σημειώσουμε επιπλέον ότι η ανίχνευση στοιχείων ("Εξερεύνηση", όπως λέγεται) δεν είναι αρμοδιότητα του τοπικού Α.Τ. αλλά στεγάζεται σε κεντρική διοίκηση της Αθήνας. Οι ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στα μεσαία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που αδειάζουν τα αστυνομικά τμήματα για να καλύψουν γεγονότα που μπορούν να πάρουν μεγάλη δημοσιότητα και από την άλλη εξωραΐζουν την κατάσταση στην πολιτική ηγεσία που στην κυριολεξία δεν ξέρει τι της γίνεται.

Είναι επιλογή να προτιμάς να χτυπηθούν 100 ανώνυμοι πολίτες παρά ένα δημόσιο πρόσωπο.

Εντωμεταξύ η μισή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στα γραφεία και στη φύλαξη "υψηλών προσώπων" και αυτό δεν οφείλεται σε εντολή υπουργού, αλλά σε επιλογή των μεσαίων στελεχών. Αυτοί ασχολούνται με τις δομές και τις μεταθέσεις και όχι ο Υπουργός.

Και εδώ αποκαλύπτονται και οι βαρύτατες ευθύνες του Δήμου

Πρώτα από όλα θα πρέπει να στηρίζει τους αστυνομικούς μας για το ηθικό τους και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν και να μην στέλνει επιστολές μειωμένης αποτελεσματικότητας προς το Υπουργείο. Η δημοτική αρχή έχει την δυνατότητα και την δικαιοδοσία να δει που έχουν πάει οι 55 αστυνομικοί που μας λείπουν και να τους διεκδικήσει τόσο με παραστάσεις αλλά και νομικά. Εκείνη μπορεί να τα βάλει με τα μεσαία στελέχη που βολεύονται πίσω από πολιτικές. Ο πολίτης δεν μπορεί να το κάνει αυτό, ούτε οι αστυνομικοί του τοπικού Α.Τ.

Δεύτερον, έχει θέσει σε πλήρη αδράνεια το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας στο οποίο προεδρεύει ο Δήμαρχος, την ώρα που ο δήμος μας διαθέτει ένα πολύ πλούσιο δυναμικό Στρατηγών της Αστυνομίας που γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει και πως να το ζητήσουν από το Υπουργείο και γνωρίζουν και την δομή της αστυνομίας και πως αυτή λειτουργεί.

Τρίτον, πρέπει να αναλαμβάνει να καλύψει και τις ελλείψεις και τις συντηρήσεις του Α.Τ. και με δωρεές καθώς είναι διαπιστωμένο ότι όποτε υπάρχουν περιπολικά στους δρόμους τα φαινόμενα παραβατικότητας μειώνονται δραματικά.

Τέταρτον, πρέπει με συνεχείς τεκμηριώσεις και παραστάσεις να θέτει προ των ευθυνών της την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και να μην αφήνει εκτεθειμένους τους αστυνομικούς μας με τυπικές διαδικασίες νίπτοντας ουσιαστικά τας χείρας της και πολύ περισσότερο να μην ασχολείται με το θέμα αποκλειστικά και μόνο όταν η περιοχή μας γίνεται πανελλήνιο θέμα και μετά να το ξεχνάει.

Και πέμπτον, πρέπει να κάνει συνεχείς ενημερώσεις με αναρτήσεις στα μέσα επικοινωνίας που διαθέτει και με έντυπα και να μην ασχολείται μόνο με αναρτήσεις εκδηλώσεων και οικογενειακών φωτογραφιών στο facebook.

Η τοπική μας κοινωνία είναι εκτεθειμένη σε δεκάδες καθημερινούς κινδύνους, το κράτος υποχωρεί συνεχώς, ο δήμος είναι η μόνη ελπίδα, που πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, αλλιώς κινδυνεύουμε να πάμε σε άγριες καταστάσεις, όπως ήδη αρκετοί προτείνουν στο διαδίκτυο, ο κόσμος να πάρει το νόμο στα χέρια του και τότε θα θρηνήσουμε πολλά θύματα.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.