Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 15:16

Με άστατο καιρό το Πάσχα στην πόλη μας

synnefia

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Με καθαρά ανοιξιάτικες συνθήκες προβλέπεται να κυλήσει, μέχρι και την Μ.Πέμπτη, ο καιρός στην περιοχή μας. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα αγγίξει, την Μ.Τρίτη τους 22oC, ενώ την Μ.Τετάρτη και την Μ.Πέμπτη, θα φτάσει τους 25oC. Δεδομένης της αυξημένης, πλέον, έντασης της ηλιακής ακτινοβολίας, η αίσθηση στον ήλιο θα είναι "καλοκαιρινή".

Από την Μ.Παρασκευή, ο καιρός προβλέπεται να εναρμονιστεί με τα "πρότυπα" της ημέρες που τον θέλουνε "μουντό" και "μελαγχολικό" και η συννεφιά θα κυριαρχήσει στον ουρανό, κατά διαστήματα πυκνή και ικανή να δώσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παράλληλα, θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Ο άστατος καιρός, αναμένεται να συνεχιστεί και το Μ.Σάββατο ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ανάσταση θα γίνει με αρκετά "δροσερές" και υγρές συνθήκες, μέτριας έντασης βόρειους ανέμους και θερμοκρασία κοντά στους 12οC.
Η αστάθεια προβλέπεται να υποχωρήσει, σταδιακά, την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ οπότε και τα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένεται να είναι μεγαλύτερα χωρίς, ωστόσο να αποκλείεται η εκδήλωση βροχών τοπικού χαρακτήρα κυρίως κατά την διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών.

* O Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr και Ιδιοκτήτης μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.