Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 10:35

Τίμησε τη "γυναίκα" ο Τίγκας σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο

tigasall

Το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018 ο Κ. Π. Τίγκας και οι συνεργάτες του, αφιέρωσαν στη Γυναίκα με μία μεγάλη μουσική εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το Αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης του Δήμου.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας στην προσφώνησή του τόνισε ότι ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας συμβολίζει τους αγώνες της για πλήρη ένταξη στην δημιουργική ποικιλομορφία της κοινωνίας μας. Οι γυναίκες είναι σύμβολα δύναμης και αδιάκοπου αγώνα. Και αυτή η διαπίστωση δεν αποτελεί ψευδαίσθηση ότι οι πολιτικές της ισότητας λειτουργούν μόνο σε επετειακές εκδηλώσεις.
Δυστυχώς, δικαιώματα που μέχρι τώρα θεωρούσαμε ως κεκτημένα για τις γυναίκες, έχουν πληγεί από τις αλλαγές που επέφερε η κρίση. Είναι ανάγκη λοιπόν, να αποκτήσει και πάλι νόημα η ισότητα των φύλων. Και εδώ το βάρος πέφτει και πάλι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία, όλα αυτά τα χρόνια, ανέλαβε με επιτυχία τον κοινωνικό της ρόλο.

Το θέμα: "Η ανισότητα των φύλων στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες" ανέπτυξε η Χολαργιώτισσα Καθηγήτρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Μπέσιλα – Βήκα Ευρυδίκη.
Στη συνέχεια τιμήθηκαν:
H Επίτιμη Δήμαρχος Παπάγου και τ. Αντινομάρχης Αθήνας κα Π. Λιάπη, αγωνίστρια της αυτοδιοίκησης, πρωταθλήτρια της προσφοράς, η Δήμαρχος του ζεστού λόγου. Τον τιμητικό έπαινο και την ανθοδέσμη παρέλαβαν οι δύο κόρες της Πίτσας Λιάπη Χάρις και Κατερίνα, από τα χέρια του επίτιμου Δημάρχου Χολαργού Χ. Σκούρτη.
Τιμήθηκαν ακόμη:
Η αγωνίστρια ΑμεΑ κ. Ανδριτσάκη Αναστασία, που διακρίνεται για την ενασχόλησή της με την κοινωνική αγωγή.
Η πολύτεκνη μάνα αγωνίστρια κ. Πρωτόπαπα Ειρήνη για την προσφορά και αφοσίωση στην ανατροφή των πέντε παιδιών της.

Στο μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης ακούστηκαν κομμάτια ακόμη και για πρώτη φορά καθώς και μεγάλα κλασσικά έργα ελλήνων συνθετών από τη Χορωδία των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού υπό το μαέστρο κ. Αιμίλιο Γιαννακόπουλο. Μία ολιγόλεπτη τοποθέτηση για το ρόλο της γυναίκας έκανε η Πρόεδρος της Χορωδίας κ. Παπασυριοπούλου Βάσω που έκανε αίσθηση.

Τελειώνοντας ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας στην αποφώνησή του αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του για την τόσο σημαντική βοήθειά τους, απευθυνόμενος στους παριστάμενους φίλους τους ευχαρίστησε και πάλι και τόνισε ότι "με την παρουσία τους δείχνουν ότι στηρίζουν και συμπαρίστανται στην προσπάθειά. Τους διαβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι μπορούμε να παρέχουμε στο Δήμο και στους Δημότες μας μια άλλη πρωτόγνωρη ποιότητα υπηρεσιών σύγχρονη, ανθρώπινη και αποτελεσματική. Υπηρεσίες τις οποίες πιστεύουμε ακράδαντα ότι δικαιούνται. Η προσφορά μας έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, με το δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας στην πρώτη γραμμή, στον οποίο ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι θα σταθούμε δίπλα του".
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.