Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 13:53

ΚΟΥΤΑΚΗΣ: "Ζούμε πλέον σε μία ανοχύρωτη πόλη"



KLOPES

Το θέμα της ασφάλειας των δημοτών και των περιουσιών τους ήρθε για άλλη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή τη φορά ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ν. Κουτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά την ενοποίηση των δύο Αστυνομικών Τμημάτων έχει εξαφανιστεί η όποια παρουσία της Αστυνομίας, ειδικότερα στην Κοινότητα Παπάγου όπου οι κλοπές, διαρρήξεις έχουν πολλαπλασιαστεί. Ακόμη κι όταν στα περιστατικά αυτά καλείται η αστυνομία μπορεί να κάνει 2 και 3 ώρες μέχρι να εμφανιστεί ενώ υπήρξε και περίπτωση όπου ο ίδιος ο δημότης κυνήγησε τον κλέφτη λόγω της μη εμφάνισης της αστυνομίας. Από την άλλη τόνισε ότι είναι πολύ προκλητικό την ίδια στιγμή να υπάρχουν δύο περιπολικά με τους αντίστοιχους αξιωματικούς έξω από υφυπουργούς και φυλασσόμενους στόχους και σε όλο το υπόλοιπο προάστιο κανένας!

Ο Δήμαρχος απαντώντας στον κ. Κουτάκη ανέφερε ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Διοικήτριας του Α.Τ. της πόλης κας Αθανασοπούλου, οι περιπολίες μετά την ενοποίηση έχουν 5πλασιαστεί και πραγματοποιήθηκαν 200 στο πρώτο εξάμηνο του 2017.
Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας των δημοτών και αναρωτήθηκε τι άλλο θα μπορούσε να κάνει, καταλήγοντας ότι θα στείλει άλλη μία επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο, αφού άλλωστε η τελευταία ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Για τη σύγκληση βεβαίως του Δημοτικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας στο οποίο προεδρεύει ο δήμαρχος και συμμετέχουν παράγοντες της αστυνομίας, ένα όργανο που θα μπορούσε να είναι πολύτιμο "εργαλείο"... ουδέν σχόλιο.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.