Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 18:14

Νέα είσοδος για το 5ο Δημοτικό Χολαργού. Μεγάλη νίκη για το Σύλλογο Γονέων


tabelapemptoc

Τη διαμόρφωση της εισόδου μπροστά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προωθώντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την οριστική απόφαση και τη δρομολόγηση των ενεργειών. Μία από τις νίκες που πιστώνεται στο δυναμικό Σύλλογο Γονέων του σχολείου, που σήκωσε το θέμα και απαίτησε άμεση λύση από τη Δημοτική Αρχή με επιστολές και παραστάσεις ήδη από την περσινή σχολική χρονιά οπότε και ανέλαβε.

Η εισήγηση άλλωστε του θέματος στην επιτροπή αναφέρει ότι η συγκεκριμένη λύση της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου της εισόδου είναι αίτημα του Συλλόγου Γονέων υιοθετώντας ;όπως φαίνεται με απόλυτο τρόπο και τα επιχειρήματα για την ελειπή ασφάλεια των μαθητών όπως εκτέθηκαν όλο αυτό το διάστημα από τους γονείς.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής πρόκειται να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου–Χολαργού, τις ακόλουθες Παρεμβάσεις στη διάβαση πεζών επί της συμβολής Σαρανταπόρου & Θάλειας, μπροστά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού:

α. Διεύρυνση του πεζοδρομίου πριν το φωτεινό σηματοδότη, που βρίσκεται πλησίον της εισόδου του σχολείου, σε
βάρος του οδοστρώματος και στις δύο πλευρές της οδού Σαρανταπόρου σε μήκος των 9,00μ και πλάτος 2,00μ., αφού, πρώτα, προηγηθούν:

1) απαγόρευση στάθμευσης (και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος), με κίτρινη διαγράμμιση και πλαστικούς οριοδείκτες ύψους 0,75μ.
2) Τοποθέτηση Προστατευτικών Εμποδίων (και στις δύο πλευρές), μήκους 1,50μ.

β. Κατασκευή ράμπας Α.μ.Ε.Α. ( κατά τη διεύρυνση) πλάτους 2,00μ, συνοδευόμενη από τη σχετική διαγράμμιση, μήκους 3,00μ τουλάχιστον (μπροστά στη ράμπα).
γ. Τοποθέτηση αποστραγγιστικου καναλιού, σε συνέχεια του ρείθρου, πλάτους 0,20μ. με εσχάρα, για την απορροή των όμβριων υδάτων.
δ. Τοποθέτηση (στην αρχή του Ο.Τ.), κατακόρυφης σήμανσης, πινακίδα Κ15 (Κίνδυνος λόγω διάβασης πεζών) & Ρ32 (με όριο ταχύτητας 30χλμ).
ε. Τοποθέτηση, (στη διάβαση πεζών), πινακίδα Π21 (Διάβαση πεζών). Η ανωτέρω πινακίδα να τοποθετηθεί και στις δύο πλευρές του πεζοδρομίου.

Η πρόταση αυτή αφορά σε άμεση ανάπλαση της εισόδου του σχολείου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διακίνηση των μαθητών και των συνοδών τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μελέτη τοπογραφικής αποτύπωσης της οδού Σαρανταπόρου (από τη Λεωγ. Μεσογείων έως την Πλατεία Αρχιπελάγους) που θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για την αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης ολόκληρης της οδού.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.