Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 23:02

Υψηλές θερμοκρασίες με... χιόνια η πρόβλεψη για τον Μάρτιο!


thermometro

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Κατά την διάρκεια του Μαρτίου, μπορεί να συναντήσει κανείς στοιχεία και από τις Τέσσερις εποχές του χρόνου, ημέρες βροχερές, ημέρες παγερές, ημέρες με χιόνι, ημέρες με σκόνη από την Αφρική, ημέρες με ακραίες μεταβολές από την μία στιγμή στην άλλη!
Η σύνθεση του καιρού, κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδας, θα έχει στοιχεία από "Φθινόπωρο" και "Άνοιξη, με κοινό παρονομαστή τις υψηλές θερμοκρασίες.
Πιο "φθινοπωρινές" θα είναι η Δευτέρα, η Τρίτη και η Πέμπτη, κατά την διάρκεια των οποίων θα επικρατήσει συννεφιά. Βροχές, προβλέπεται να εκδηλωθούν κυρίως την Δευτέρα, οι οποίες μάλιστα θα έχουν περιεκτικότητα σε σκόνη από την Σαχάρα (λασποβροχές).
Αντίθετα, η Τετάρτη, και κυρίως η Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, θα χαρακτηριστούν από ήπιες συνθήκες με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Σύμφωνα, πάντως, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, είναι αρκετά πιθανό, ο Χειμώνας να επιστρέψει στην περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση και το ενδεχόμενο εκδήλωσης αξιόλογης ψυχρής εισβολής, που θα μπορούσε να ντύσει την πόλη μας στα λευκά, να είναι "ανοιχτό".
Ο Μάρτιος, άλλωστε, φημίζεται για την ξαφνικές "λευκές" εκπλήξεις, που πολλές φορές, στο παρελθόν, έχουν ντύσει την πόλη μας στα "λευκά", με τελευταία αξιόλογη περίπτωση τον χιονιά της "Καθαράς Δευτέρας 2011" που από τις 7 μέχρι τις 9 Μαρτίου, σημειώνονταν κατά διαστήματα έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή μας.

Καλή εβδομάδα!!!


*Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr,
Ιδιοκτήτης μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.