Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 07:09

Πολιτική δια... αλληλογραφίας ασκεί ο Δήμαρχος για τα σχολεία


betonieradimotiko

Ανοιχτό μέτωπο "με συνεχείς βομβαρδισμούς" αποτελούν πια για τον Δήμαρχο τα προβλήματα των σχολείων.  Προσωπική επιστολή αναγκάστηκε να απευθύνει ο ίδιος κατευθείαν σε όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων γονέων των σχολείων της πόλης, μετά την επίθεση που δέχθηκε από την Ένωση Γονέων για σκοπιμότητα από μεριάς του για τη μη έκδοση γραπτής απάντησης όλων όσων του είχε καταθέσει το Διοικητικό της Συμβούλιο στη συνάντηση τους τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στην επιστολή προς τους γονείς ο Δήμαρχος κάνει έναν απολογισμό των όσων έχει πραγματοποιήσει η διοίκηση του στα σχολεία κατά τη διάρκεια της θητείας του. Μία επιστολή που μάλλον θα πυροδοτήσει κι άλλο την κατάσταση, αφού δεν δίνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα (νέα σχολεία, καθαριότητα), αναφέρει "μισές αλήθειες" για τα κονδύλια που "δεσμεύει" κάθε χρόνο για τα σχολεία, ενώ μεγαλύτερο μέρος αναλώνει στις εκδηλώσεις που σίγουρα δεν είναι αυτός ο τομέας που προβληματίζει τους γονείς.

Στο σημαντικό κομμάτι της επιστολής που αφορά στα οικονομικά μεγέθη ο Δήμαρχος καταφεύγει και αυτή τη φορά να μιλά για τις δαπάνες των σχολείων συγκρίνοντας τη διοίκηση του με την προηγούμενη διοίκηση Ξύδη και να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι έχει διπλασιάσει τα ποσά για τα σχολεία. Παραδόξως ωστόσο, ο Δήμαρχος αθροίζει τι υποσχέθηκε (προϋπολογισθέντα) και όχι τι έργο τελικά πραγματοποιήθηκε. Αποφεύγει δηλαδή, κατά την πάγια τακτική του, να αναφερθεί στα ποσά που κάθε χρόνο αυτά τα τρία χρόνια τελικά δαπανώνται στα σχολεία, ποσά κατά 50 και 60% μικρότερα των προϋπολογισθέντων που διατηρούν "άρρωστα σχολικά κτίρια, γεμάτα κατσαρίδες", σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Ένωσης Γονέων.

Ας δούμε όμως με νούμερα τι ισχυρίζεται ο Δήμαρχος (στην επιστολή που ακολουθεί) και ποια είναι η πραγματικότητα που ζουν οι μαθητές:

Για το 2015 στην επιστολή του ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι αύξησε τον προϋπολογισμό στα 280.000 ευρώ από 160.000 του 2014 επί Ξύδη. "Αποφεύγει" όμως να ενημερώσει τους γονείς ότι τελικά αυτή τη χρονιά στα σχολεία έγιναν έργα αξίας 164.144 ευρώ, δλδ μείον 115.856 ευρώ.
Αντίστοιχα για το 2016 κάνει λόγο για 340.000 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα δόθηκαν πολύ λιγότερα και μόλις 100.933 ευρώ, δλδ μείον 239.067 ευρώ.
Όσο για το 2017 ενώ είχαν προϋπολογιστεί 360.000 ευρώ, τελικά έκλεισαν το Δεκέμβριο στα 128.000 ευρώ, δλδ μείον 272.000 ευρώ. Τα έργα του 2017 είναι σε εκκρεμότητα και προβλέπεται, μετά τις νέες παρατάσεις, να ολοληρωθούν τον Απρίλιο του 2018. Αυτά τα 272.000 ευρώ για πρώτη φορά φέτος ο Δήμαρχος, μετά την αντίδραση ομάδας γονέων για τα χρήματα που κάθε χρόνο... κάνουν φτερά από τα σχολεία, δεσμεύθηκε ότι θα δοθούν για προμήθεια ηλεκτρονικού σχολικού εξοπλισμού και την λειτουργία του ανελκυστήρα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού.

Συμπερασματικά λοιπόν ο Δήμαρχος μέσα σε 3 χρόνια υποσχέθηκε 980.000 ευρώ και παρέδωσε έργο 393.000 ευρώ. Μένει να δούμε σε τι βαθμό θα υλοποιηθεί η υπόσχεση του Δημάρχου για τη διετία 2018-2019 του 1 εκατ. ευρώ!


Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου προς τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων των σχολείων Παπάγου και Χολαργού:

goneisa

goneisb

goneisc

goneisd


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.