Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 11:43

Απότομες εναλλαγές στο σκηνικό του καιρού αυτή τη βδομάδα


vroxhilios
Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μία από τις ισχυρότερες ψυχρές εισβολές στην σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης η οποία λαμβάνει χώρα στα πλαίσια μιας ασυνήθιστης ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας που έχει σαν κύριο στοιχείο την επικράτηση εκτεταμένου βορειοανατολικού ρεύματος που μεταφέρει εξαιρετικά ψυχρές αέριες μάζες από την Σιβηρία προς την Ευρώπη.
Η Σιβηρική αέρια μάζα, δεν καταφέρνει να εισχωρήσει στον Ελλαδικό χώρο, συγκρούεται όμως με τις θερμότερες και υγρές αέριες μάζες που επικρατουν στην Μεσόγειο με αποτέλεσμα την αλεπαλληλων ατμοσφαιρικών διαταραχών, που διασχίζουν την χώρα μας, δίνοντας έντονες χιονοπτώσεις στην βόρεια Ελλάδα, αξιόλογες βροχές στην νότια Ελλάδα και απότομες εναλλαγες στην θερμοκρασία.
Η πόλη μας, θα συνεχίσει να επηρεάζεται, μέχρι και την Πέμπτη, από αυτές τις ατμοσφαιρικές διαταραχές, με αποτέλεσμα τις απότομες εναλλαγές στο σκηνικό του καιρού. Η ηλιοφάνεια, θα εναλάσσεται με συννεφιά η οποία κατά διαστήματα θα πυκνώνει και θα δίνει βροχές και καταιγίδες. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα προβλέπεται να σημειωθούν την νύχτα της Τρίτης προς το πρωί της Τετάρτης.
Παράλληλα, με την απότομη μεταβολή στις διευθύνσεις των ανέμων, η θερμοκρασία θα σημειώσει αυξομειώσεις χωρίς όμως να κυμανθεί σε ακραία υψηλά ή χαμηλά επίπεδα. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν το πρωί της Πέμπτης και να είναι της τάξης των 5oC.
Από την Παρασκευή, ο καιρός προβλέπεται να αποκτήσει "ανοιξιάτικη "χροιά με την ηλιοφάνεια να επικρατεί για αρκετές ώρες και την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο.

Καλή εβδομάδα!!!

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr και Ιδιοκτήτης μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.