Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 20:33

Ένα... Καγκουρό στο 1ο Δημοτικό Παπάγου


kagkouro

Για δεύτερη χρονιά φέτος το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου πρόκειται να φιλοξενήσει το Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό», ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο δραστήριο σύλλογο γονέων του σχολείου, ενώ απαραίτητη ήταν και η σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης. Έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος οι πόρτες του 1ου Δημοτικού Παπάγου θα ανοίξουν νωρίς το πρωί το Σάββατο 17 Μαρτίου ώστε ως εξεταστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής να υποδεχθεί τους συμμετέχοντες μαθητές από τα σχολεία της πόλης μας.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός «Καγκουρό» πραγματοποιείται εδώ και 21 χρόνια (www.kangaroo.gr) και απευθύνεται σε μαθητές/τριες από τη Β΄ Δημοτικού έως τη Γ΄ Λυκείου σε πάρα πολλές χώρες.

Η φιλοσοφία του είναι τελείως διαφορετική από τους γνωστούς διαγωνισμούς που ανιχνεύουν ταλαντούχους μαθητές. Βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μια κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Οι ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών ούτε απευθύνονται (μόνο) σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. 

Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. Οι ερωτήσεις έχουν, ως επί το πλείστον, διασκεδαστικό χαρακτήρα και είναι ελκυστικές στους μαθητές. 

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό υπάρχει συνδρομή 12,50 ευρώ. 
Η προσέλευση στο Σχολείο είναι στις 8:30 πμ. 
Η διάρκεια της εξέτασης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. 
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μαθητών των σχολείων Παπάγου και Χολαργού μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Παπάγου το αργότερο έως την Τετάρτη 28/2.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.