Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 15:31

Αλλαγή στην καθαριότητα του Παπάγου προτείνει ο Κουγιουμτζόπουλος

episkech kathariotitalong

Τους εργαζόμενους στην καθαριότητα επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος συνοδευόμενος από τους πρώηνΔημοτικούς Συμβούλους κ. Μιχάλη Αγγελάκη και Πάνο Παγώνη, επιμένοντας  ότι πρόκειται για τον πιο σημαντικό τομέα του Δήμου, που όπως είπε, αποκτά ολοένα και περισσότερη αξία.
 
Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος τόνισε στους εργαζόμενους ότι ο τομέας της καθαριότητας εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο σε μια πολύ επικερδή δραστηριότητα, την οποία εποφθαλμιούν όλο και περισσότεροι επενδυτές με στόχο την ιδιωτικοποίησή της.
 
Εξέφρασε κατηγορηματικά την άποψη ότι η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων αφορά στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και ως εκ τούτου πρέπει να βρίσκεται πάντα υπό δημόσιο έλεγχο.
 
Τόνισε όμως, στους εργαζόμενους ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί το κόστος αποκομιδής και η επιβάρυνση των δημοτών και θύμισε ότι στις δύο από τις οκτώ προτάσεις που έχει καταθέσει περιλαμβάνονται η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και οι Μελέτες που αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών και για την τεκμηρίωση των αναγκών του δήμου.
 
Μεγάλη σημασία έδωσε στην ομιλία του στην Ανακύκλωση καθώς όπως θύμισε μετά τις εκλογές από 45 ευρώ ο τόνος που πληρώνει ο δήμος στον ΧΥΤΑ της Φυλής θα ανέβει στα 92 ευρώ και αν δεν εγκαταστήσουμε ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα ανακύκλωσης τότε θα αυξηθούν τα τέλη των δημοτών.
 
Τέλος ο κ. Κουγιουμτζόπουλος τόνισε ότι πρέπει άμεσα να αλλάξει το σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων στον Παπάγου και να υιοθετηθεί η μηχανική αποκομιδή καθώς το σημερινό σύστημα με τους ιδιωτικούς κάδους, είναι υπερβολικά δαπανηρό και εκτός προδιαγραφών.
 
Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου ένας κάδος απομονωμένος σε ένα αδιέξοδο της νέας περιοχής Παπάγου, κοστίζει 8.250 ευρώ ετησίως στο δήμο, ενώ το απορριμματοφόρο συλλέγει μία έως καμία σακούλα την ημέρα.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.