Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 04:03

17οι Αγώνες «ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ» στο στάδιο Μαρκ Μαρσώ


Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού (ΓΑΣΧ), σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και τον ΔΟΠΑΠ Παπάγου-Χολαργού, διοργανώνει τους 17ους αγώνες στίβου «Τάσος Ξένος», στη μνήμη του Χολαργιώτη ιδρυτή του στίβου στην πόλη μας.

Οι 17οι αγώνες στίβου «Τάσος Ξένος» θα ξεκινήσουν στις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης (15/6) και θα ολοκληρωθούν στις 21.00 το βράδυ και θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο στο στάδιο «Μαρκ Μαρσώ» (Ζακύνθου 2 & Φανερωμένης).

 

Λίγα λόγια για τον Τάσο Ξένο

Οι αγώνες «ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ» διοργανώνονται από το 2005.

Ο Τάσος Ξένος ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 1950ως αθλητής του στίβου,κατόπιν ως ποδοσφαιριστής στον Αθηναϊκό και στη συνέχεια στην ομάδα της Αεροπορίας που υπηρέτησε την θητεία του. Αφού αποστρατεύθηκε εκλήθη από τον Μαρκ Μαρσώ να ενταχθεί στην ομάδα του Ομίλου Φιλάθλων Χολαργού (Ο.Φ.Χ.).

Η μεγάλη του προσφορά στον Χολαργό αρχίζει ακριβώς από την ημέρα που εγκατέλειψε «την ενεργό αθλητική δράση».  Αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι σε ό,τι αφορούσε τα αθλητικά δρώμενα του Δήμου.

Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος των διοικητικών συμβουλίων διαφόρων σωματείων, με μια πρωτόγνωρη προσφορά. Υπήρξε ο πρωτεργάτης- ιδρυτής του τμήματος Στίβου στο Χολαργό, που τότε ανήκε στον Όμιλο Φιλάθλων Χολαργού(Ο.Φ.Χ.) και αργότερα ιδρυτικό μέλος του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Χολαργού (Γ.Α.Σ.Χ.) και παρέμενεινε η ψυχή του τμήματος αυτού μέχρι το τέλος της ζωής του.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.