Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 13:16

Γήπεδο στίβου στο Νταμάρι: Μόνο οι 3 εξωτερικοί διάδρομοι για χρήση στους δημότες


«Για όλους τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας, οποιασδήποτε ηλικίας, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν για την άθλησή τους τρεις εξωτερικούς διαδρόμους του στίβου, όλες τις ώρες που είναι ανοιχτό το γήπεδο» δήλωσε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Θ. Αυγουρόπουλος.

Και διευκρίνισε ότι: «στο συγκεκριμένο γήπεδο, επιτρέπεται μόνον στα Αθλητικά Σωματεία να το χρησιμοποιούν για προπονήσεις και αγώνες ποδοσφαίρου για τα Παιδικά, Εφηβικά & Ανδρικά Τμήματα, που συνοδεύονται και εποπτεύονται από τους Προπονητές και τους υπεύθυνους των Σωματείων.Επίσης το χρησιμοποιούν και οι αθλητές όλων των ηλικιών των τοπικών Σωματείων Στίβου», απαντώντας δημόσια σε διαμαρτυρία δημότισσας.

Το γήπεδο στίβου στο Νταμάρι που εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αφού είχε κλείσει για μερικές ημέρες ώστε να συντηρηθεί, ένα χρόνο μετά την παραλαβή του, συγκέντρωσε πλήθος αρνητικών σχολίων για την κατάσταση που βρίσκεται το ταρτάν μετά από λίγους μόνο μήνες χρήσης.

Παρ΄ όλα αυτά η δημοτική αρχή προχώρησε σε μία «σεμνή τελετή» όπως χαρακτηρίστηκε στο δελτίο τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των αγώνων στίβου «Τάσος Ξένος».

Το έργο που ολοκληρώθηκε, σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου, περιλαμβάνει ταρτάν 6 διαδρομών, εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού και απορροής ομβρίων υδάτων, καθώς και νέα περίφραξη.

«Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρθηκε στους ανθρώπους που συντέλεσαν στη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου Χολαργού και συγκεκριμένα στους

  • π. Δήμαρχο Χολαργού, κ. Αντώνιο Πολύδωρα,
  • Επίτιμο Δήμαρχος Χολαργού κ. Χαράλαμπο Σκούρτη και
  • π. Δήμαρχο Χολαργού κ. Δημήτριο Νικολάου,

καθώς και ευχαρίστησε τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων, τους διευθυντές και το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας».

 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων βραβεύθηκαν

Η Όλγα Βασδέκη, πρωταθλήτρια στίβου στο αγώνισμα του τριπλούν, µία από τις ελάχιστες αθλήτριες που έχουν πάρει µέρος τρεις φορές ( 1996, 2000, 2004 ) σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας μάλιστα καταφέρει να προκριθεί σε ισάριθμους τελικούς και έχοντας στο ενεργητικό της πολλές Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες επιτυχίες.

 Ο Σπύρος Ανδριόπουλος, πρώην αθλητής του στίβου, ο οποίος έχει πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, σε παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς αγώνες με σημαντικές επιτυχίες. Είχε επίσης καταρρίψει δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στα 10.000 μέτρα το 1983 σαν έφηβος και το 1987, ενώ το 1988 είχε καταρρίψει το ελληνικό ρεκόρ μαραθωνίου.

 Ο Παύλος Μπασδέκης, αθλητής μεγάλων αποστάσεων, κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ, με 3 συμμετοχές στον Σπάρταθλο, με πολλές συμμετοχές στον Μαραθώνιο της Αθήνας και σε άλλους Μαραθώνιους, στον Δρόμο Βουνού «Υμηττός», στον «Φειδιππίδειο Δρόμο» και σε πολλούς άλλους αγώνες.

 Η ομάδα 4Χ100 Ανδρών του ΓΑΣ Χολαργού - Τμήμα Στίβου, η οποία από το 2012 βρίσκεται στο βάθρο των νικητών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και που πρόσφατα κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Ο Τάσος Δαμίρης, ο Γιάννης Ζαχαρίας, ο Γιώργος Λεκκός και ο Γιώργος Τσιρούλης.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.