Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 22:11

Θα έχουμε γυναίκα δήμαρχο στον Δήμο Παπάγου Χολαργού;

Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες και καταγράφεται ένας έντονος αγώνας δρόμου για την είσοδο στον 2ο γύρω των εκλογών μεταξύ των υποψηφίων Οικονόμου από τον Παπάγου και Σιώτου Τούτουζα από τον Χολαργό. 

Δημοσκοπήσεις δεν υπάρχουν παρά μόνο η αίσθηση των ίδιων των υποψηφίων που γυρίζουν και συναντούν κόσμο, καταγράφουν την κοινή γνώμη και βέβαια ανταλλάσσουν απόψεις για την εικόνα που βλέπουν. Ετσι καταγράφουμε την λεγόμενη «Σοφία του Κοινού» που σημαίνει την συνισταμένη των εντυπώσεων.
Σύμφωνα με την αίσθηση που απεκόμισαν λοιπόν οι ίδιοι οι υποψήφιοι και κατέθεσαν στα πηγαδάκια καταγράφεται μια μεγάλη δυσαρέσκεια στην διοίκηση του κ. Αποστολόπουλου και επιθυμία για αλλαγή διοίκησης.
Από εκεί και πέρα καταγράφεται μια μεγάλη μάχη κυρίως μεταξύ Οικονόμου και Σιώτου για τον 2ο γύρο καθώς η πρώτη αντλεί ένα μεγάλο δυναμικό από τον Χολαργό που έχει διπλάσιες ψήφους από τον Παπάγου, όμως ο κ. Οικονόμου παρουσιάζει αρκετά μεγάλα ποσοστά και διείσδυση στην κοινωνία της μικρότερης κοινότητας του Παπάγου.
Στο στρατόπεδο της κας Σιώτου επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία καθώς αυτήν την δίνουν όχι μόνο οι πολίτες, αλλά ακόμη και οι υποψήφιοι των αντίπαλων παρατάξεων.
Όμως από την κούρσα δεν έχει βγει και ο κ. Τούτουζας. Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να βγει τρίτος στο Χολαργό και τρίτος στου Παπάγου, αλλά στο άθροισμα να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους και από τους δύο δεύτερους.

Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες ο κ. Αποστολόπουλος προτιμάει σαφώς στον δεύτερο γύρο να έχει τον κ. Οικονόμου αντίπαλο καθώς πιστεύει ότι το τοπικιστικό στοιχείο θα βοηθήσει πολύ περισσότερο να ισοσκελίσει υπέρ του την δυσαρέσκεια που καταγράφεται έντονα. Γι αυτό άλλωστε και όλα του τα στελέχη διαδίδουν ότι ο κ. Οικονόμου είναι δεύτερος για να τον ενισχύσουν.

Η κα Σιώτου είναι και γυναίκα και ακομμάτιστη υποψήφια δήμαρχος. Δύο στοιχεία που της δίνουν πλεονέκτημα αλλά και μειονέκτημα. Υπάρχει μια τάση να ψηφίζονται οι γυναίκες αλλά παραδοσιακά καταγράφεται και ένας δισταγμός κυρίως στους ηλικιωμένους (που είναι και οι περισσότεροι) να εμπιστευθούν γυναίκα στην διοίκηση. Γι αυτό και η κα Σιώτου ως τελευταία απόπειρα διαμόρφωσης του κλίματος ανάρτησε στην σελίδα «8Προτάσεις» video της Γενικής Γραμματείας Ισότητας που μας παρακινεί να ψηφίσουμε γυναίκες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στις δημοτικές εκλογές Από τους συνολικά 1.222 υποψήφιους 1.047 είναι άνδρες και μόλις 164 γυναίκες, δηλαδή ποσοστό 13,5%.

Το δεύτερο πλεονέκτημα και μειονέκτημα της κας Σιώτου είναι ότι η κα Σιώτου είναι ακομμάτιστη και ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Ετσι από την μία υπάρχει μία τάση του κόσμου να απαλλάξει την Αυτοδιοίκηση από τα κόμματα, από την άλλη όμως υπάρχουν ακόμη πολύ ισχυροί κομματικοί μηχανισμοί.

Όπως λέει και ο λαός «κοντός ψαλμός αλληλούια». Σε λίγες ώρες θα δούμε τους δύο μονομάχους του δεύτερου γύρου και ίσως την επόμενη Κυριακή να αποκτήσουμε και γυναίκα δήμαρχο.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.