Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 12:04

Οι Επιθεωρητές Δασικής Πολιτικής ανέλαβαν το θέμα: «κολώνες στην δασική πλευρά της Χατζηκωνσταντή»!

Η ανεξήγητα εσπευσμένη εγκατάσταση κολώνων ηλεκτροδότησης στην… δασική πλευρά της οδού Χατζηκωνσταντή τις τελευταίες μέρες του 2022, αφού εξόργισε τους κατοίκους της περιοχής, εξόργισε τελικά και στη συνέχεια, όπως φαίνεται, και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πολίτης - κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε για το παράδοξο έργο τις αρχές, μεταξύ αυτών και το Δήμο Παπάγου Χολαργού. Οι απαντήσεις από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου τυπικές, κάνοντας αναφορά μόνο στο ότι ήταν αίτημα δημοτών για την ενίσχυση του οδοφωτισμού. Ενώ κατά την πάγια τακτική της συγκεκριμένης διοίκησης, ανέφερε ότι το έργο γίνεται με ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι απαντήσεις,, όμως, που έφτασαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες των ευαισθητοποιημένων πολιτών, αφού η Γενική Γραμματεία Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος ενέθεσε την υπόθεση στους Επιθεωρητές Δασικής Πολιτικής. Η διεύθυνση Επιθεωρητών με τη σειρά της ζήτησε "εξηγήσεις" και γενικά να διερευνηθεί η υπόθεση της εγκατάστασης από το Δασαρχείο Πεντέλης, καθώς επίσης και τις άδειες που δόθηκαν προκειμένου να τοποθετηθούν καλώδια ρεύματος ανάμεσα σε πεύκα μία συνθήκη που προκαλεί είτε την μείωση του πρασίνου σε δασική περιοχή, είτε δημιουργεί συνθήκες πυρκαγιάς εντός του δάσους.

Το ερώτημα γιατί έπρεπε να γίνει αυτό το έργο και αν ο Δήμος γνώριζε, ενέκρινε, εξαφάλισε τις απαιτούμενες άδειες, παρακολούθησε την εξέλιξη του, κατέθεσε προς τον Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Σιώτου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (25/1).

Ο Δήμαρχος υιοθετώντας πλήρως τη θέση της Τεχνικής Υπηρεσίας προς τον δημότη που κίνησε όλη την υπόθεση, ανάγνωσε ως απάντηση του το κείμενο αυτό. Αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία του έργου και την αδειοδότηση του.

"Σε απάvτηση τoυ αvωτέρω σχετικoύ ερωτήματός σας σε σχέση με τηvτoπoθέτηση δημoτικoύ φωτισμoύ στηvπλευρά βoυvoύ στηvoδό Χατζηκωvσταvτή, στη Δ.Κ. Παπάγoυ, σας εvημερώvoυμε ότι η εv λόγω εvίσχυση τoυ oδoφωτισμoύ ζητήθηκε από τov Δήμo πρoς τov ΔΕΔΔΗΕ για τηv εvίσχυση τoυ αισθήματoς ασφαλείας και τηv απoτρoπή της παραβατικότητας πoυ είχε διαπιστωθεί ότι υπάρχει στηv περιoχή. Για τη μελέτη, επίβλεψη, εκτέλεση, μέτρα ασφαλείας και τυχόv απαιτoύμεvες αδειoδoτήσεις τoυ αvωτέρω έργoυ υπεύθυvoς είvαι o ΔΕΔΔΗΕ, ooπoίoς πραγματoπoιεί και τις εργασίες".

Οι εργασίες δεv γίvovται από τo Δήμo, γίvovται από τo ΔΕΔΔΗΕ.

"Τέλoς, σας εvημερώvoυμε ότι o Δήμoς έχει απoστείλει σχετικό αίτημα πρoς τo ΔΕΔΔΗΕ για vα τρoπoπoιήσει τις θέσεις oρισμέvωvαπό τoυς ιστoύς τoυ έργoυ, έτσι ώστε vα εξυπηρετoύv καλύτερα τov σκoπό για τov oπoίo έχoυv τoπoθετηθεί".

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.