Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 13:54

Νέα καταγγελία για μη περίθαλψη τραυματισμένης αδέσποτης γάτας του Δήμου Παπάγου Χολαργού

Νέα καταγγελία για τραυματισμένο αδέσποτο του Δήμου Παπάγου Χολαργού είδε το φως της δημοσιότητας. Δημότισσα και εθελόντρια του Δήμου καταγγέλλει ενυπόγραφα και ονομαστικά όλη την περιπέτεια που έζησε η ίδια με μία γάτα που ενώ φέρει τσιπ του Δήμου Παπάγου Χολαργού μετά από σοβαρό τραυματισμό της από αυτοκίνητο στην περιοχή της πλατείας Κύπρου στο Χολαργό, την έστελναν επί ώρες από τον έναν στον άλλο... Διαβάστε την επιστολή που ακολουθεί και την οποία απέστειλε προς τον Δήμο Παπάγου Χολαργού.

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

 
Με το εν λόγω μήνυμά μου θα ήθελα να σας ενημερώσω για περιστατικό σοβαρού τραυματισμού μη δεσποζομένης γάτας, φέρουσας όμως σήμανση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, το οποίο έλαβε χώρα χθές 24/10/2020 και σε απροσδιόριστο χρόνο, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως αριθ. 37 στην περιοχή Χολαργού. Την εν λόγω γάτα ηλικίας περίπου 10 ετών, την οποία περιθάλπω ως εθελόντρια της φιλοζωικής Χολαργού, προφανώς την είχε κτυπήσει κάποιο όχημα και ευρίσκεται σε κακή κατάσταση. Την γάτα αυτή την βρήκα η ίδια, έξω από οικία φιλικού μου προσώπου, στην ως άνω διεύθυνση και επί του οδοστρώματος, περί ώρα13.00 της ίδιας ημέρας. Αμέσως την μετέφερα στον κτηνίατρο κ. ..., ο οποίος διατηρεί κτηνιατρείο .... στο Χολαργό και από όσο ήμουν σε θέση να γνωρίζω ήταν συμβεβλημένος με τον Δήμο Παπάγου -Χολαργού, για περιστατικά περίθαλψης τραυματισμένων ζώων, της περιοχής μας, όπως ακριβώς και η συγκεκριμένη περίπτωση. 
 
Από πλευράς του ο κος ... με ενημέρωσε ότι το ζώο είχε σπασμένη λεκάνη και σπασμένη ουρά και προέβη σε ακτινογραφία αυτού. Επί του συγκεκριμένου πεδίου θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι η συμπεριφορά του κου ... απέναντί μου ήταν το λιγότερο απαράδεκτη έως προσβλητική, δεδομένου ότι του εξήγησα ότι το συγκεκριμένο ζώο ήτο αδέσποτο, πλήν όμως σημανθέν  από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Αντ' αυτού ο κος ... μου είπε ότι η σύμβασή του με τον Δήμο έχει λήξει και δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη για την περίθαλψη και αποκατάσταση του ζώου, εάν δεν κατέβαλα εγώ η ίδια το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, για τα έξοδα αυτής, ζητώντας μου παράλληλα και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ για την ακτινογραφία. Φυσικά λόγω των περιορισμένων οικονομικών μου δεν ήμουν και δεν είμαι σε θέση να καταβάλλω τέτοιου είδους ποσά. Ως εκ τούτου μαζί με το τραυματισμένο ζώο αποχώρησα και στη συνέχεια μετέβην στο επίσης συνεργαζόμενο με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού Νοσοκομείο Περίθαλψης Ζώων Αθηνών στο Πικέρμι.
 
Στο ως άνω νοσοκομείο δέχτηκαν αρχικά το τραυματισμένο ζώο, περί ώρα περίπου 20.00 της ίδιας ως άνω ημέρας, πλην όμως την επομένη 25-10-2020, πρωϊνές ώρες, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου η γραμματέας του νοσοκομείου κα .... και με επιθετικό τρόπο μου ζήτησε να προσέλθω στο νοσοκομείο και να παραλάβω το τραυματισμένο ζώο διότι η σύμβαση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με το συγκεκριμένο Νοσοκομείο έχει λήξει. 
 
Στη συνέχεια την ίδια ημέρα ήτοι την 25-10-2020 επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου και η κα ... από το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, η οποία όπως μου είπε ήτο αρμόδια για τα ζώα, και μου ζήτησε να μεταβώ στο Νοσοκομείο και να πάρω το τραυματισμένο ζώο. 'Οταν την ρώτησα τι θα γίνει με το ζώο αυτό, το οποίο λόγω του σοβαρού τραυματισμού του χρήζει νοσηλείας και αποκατάστασης μου απάντησε με επιθετικό τρόπο: "Να πας να το πάρεις γιατί δεν θα δώσω εγώ η ίδια εντολή πληρωμής".
 
Φυσικά δεν μετέβην να παραλάβω το ζώο, διότι τέτοια ενέργεια από πλευράς μου θα ισοδυναμούσε με καταδίκη σε θάνατο του ζώου, γνωρίζοντας παράλληλα ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αριθ. εγκλ. 1/13 της 08 Απριλίου 2013 "Αποσαφήνιση ζητημάτων που έχουν εγερθεί από την εφαρμογή του Νόμου 4039/2012", οι δήμοι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να αναλαμβάνουν πλήρως την περίθαλψη και αποκατάσταση περιστατικών τραυματισμών μη δεσποζομένων ζώων για τα οποία οι ίδιοι [δηλαδή οι Δήμοι] έχουν προηγουμένως προβεί στην σήμανσή τους, ανεξάρτητα ή μη προϋπαρχουσών συμβάσεων,.
 
Ως εκ τούτου είναι ευνόητο ότι ζητώ εκ μέρους σας την πλήρη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, αναφορικά με την περίθαλψη και αποκατάσταση του τραυματισθέντος ζώου, επιφυλασσομένη οποιασδήποτε περαιτέρω νομικής ενέργειάς μου, καθώς και την ενημέρωσή μου επί των ενεργειών σας, 
 
Μετά τιμής
 
Μ. Κ.
Εθνικής Αντιστάσεως, Χολαργός
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.