Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 14:55

Το πρόγραμμα του β' μέρους του 27ου Φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου ξεκινά το β μέρος του 27ου φετινού Φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού. Δείτε το πρόγραμμα που ακολουθεί:

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 & ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  21:00

«Κάποτε στο Βόσπορο»

Ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών κι ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσει έργο, με αφορμή τα γεγονότα του 1955, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε προϋπάρξει ανάλογη παράσταση ή ταινία.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη. Τραγουδάει ο Γιάννης Διονυσίου και χορεύουν οι Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκης

Συγγραφέας: Άκης Δήμου, Σκηνοθεσία-χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου, Σκηνικά-κοστούμια: Μανώλης Παντελιδάκης, Μουσική επιμέλεια-πρωτότυπη μουσική και τραγούδια: Νίκος Κυπουργός

Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΓΑΡΗ

Γενική είσοδος: 20€, Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Παιδικό έως 12 ετών/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ21:00

«Τα Στρουμφάκια – Επιχείρηση “Στρουμφίτα”» (Παιδική παράσταση)

Μια εκπληκτική μεταφορά του κινουμένου σχεδίου που όλοι λατρέψαμε μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές και τις κινηματογραφικές ταινίες, σε μια θεατρική παραγωγή που μας φέρνει τόσο ρεαλιστικά τη μαγεία του Στρουμφοχωριού για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από την παρουσίασή της σε πάνω από 30 χώρες.

«Στρουμφάκια – Επιχείρηση Στρουμφίτα», μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με τους αγαπημένους μας ήρωες. Ο μαγικός κόσμος τους θα ζωντανέψει στη μεγάλη σκηνή με τα αυθεντικά κοστούμια των παραστάσεων του εξωτερικού, τα ζωντανά σκηνικά, τα μαγικά τρικ και τις υπέροχες μουσικές. Μια παράσταση για τη φιλία, το περιβάλλον, το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία. Μια διαδραστική εμπειρία για τα παιδιά, που θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν και θα γελάσουν με την ψυχή τους.

Σκηνοθεσία: Νίκος Λημνιός, Κείμενο: Νίκος Λημνιός, Αντώνης Ζιώγας, Μουσική: Νίκη Γρανά, Χορογραφίες: Μίκα Στεφανάκη

Παραγωγή: ΚOLOSSAION PRODUCTIONS

Γενική είσοδος: 12€, Προπώληση: 10€

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ21:00

«Η κληρονομιά»

Κωμωδία του Πιερ ντε Μαριβώ

Ο έρωτας και η πολυπόθητη ένωση, παρά τα εμπόδια που εμείς οι ίδιοι τού βάζουμε, στο τέλος θα θριαμβεύσει, διατείνεται ο Μαριβώ (σε έξοχη μετάφραση Ανδρέα Στάικου) μέσα από την παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Νταλιάνης και κινηματογράφησε ο Πάτροκλος Σκαφιδάς.

Τους έξι ερωτευμένους-εγκλωβισμένους υποδύονται οι Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Νίκας, Μπίλιω Μαρνέλη, Γιώργος Πατεράκης, Παρή Τρίκα και Γιάννης Σοφολόγης. Μαζί τους ένας κόμης και δύο παπαγάλοι! Όλα αυτά στο εξοχικό μιας κόμισσας στα περίχωρα του Παρισιού, που «φώτισε» ο Γιώργος Αγιαννίτης, «διακόσμησε» η Άρτεμις Φλέσσα και «έντυσε» με τις μουσικές του ο Κώστας Λώλος.

Παραγωγή: ZERO GRAVITY

Γενική είσοδος: 15€, Kάρτα Δημότη/Φοιτητές/Μαθητές/Άνεργοι/Συνταξιούχοι/ΑμεΑ/Πολύτεκνοι: 12€

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ21:00

«Στα χνάρια των ηρώων μας»

Ο Δήμος Μονεμβασίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, προετοιμάζει μία θεατρική παράσταση, βασισμένη σε έργο της Χριστίνας Λαμπούση, σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «ἰᾶσθε θεάτρῳ».Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ21:00

«Μια χώρα δύο αιώνες μετά»

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση του Ανδρέα Φλουράκη, με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα, Μαρία Χάνου

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Πρωτότυπη μουσική: Θοδωρής Λεμπέσης

Συμπαραγωγή Φεστιβάλ Δωδώνης, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ και ομάδα ANIMA

Γενική είσοδος: 14€, Προπώληση: 12€, Κάρτα Δημότη: 10€

ΤΡΙΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ21:00

«Mute»

Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης… Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται• οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό.

Παίζει ο Γιώργος Χρυσοστόμου

Ιδέα: Γ. Χρυσοστόμου, Σκηνοθεσία: Σ. Πάσχου – Γ. Χρυσοστόμου, Δραματουργία: J. Ayal, Σκηνικά-Κοστούμια: Μ. Αυγερινού

Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Γενική είσοδος: 18€, Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ/Άνω των 65: 15€

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Η παγίδα»

Πρόκειται για αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους.

Διασκεδαστική και πολυσύνθετη, «Η ΠΑΓΙΔΑ» ξέρει να δημιουργεί συνεχώς «θέατρο εν θεάτρω», έτσι που τίποτα να μην είναι αυτό που φαίνεται. Έτσι, που όλα και όλοι να ’ναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο Τάκης Παπαματθαίου

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας, Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος, Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη, Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη, Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα.

Παραγωγή: ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ Ο.Ε.

Γενική είσοδος: 20€, Κάρτα Δημότη/Παιδικό από 6-12 ετών/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Τι είναι αυτό που μας ενώνει»

Συναυλία με τους Πυξ Λαξ

Σε μια εποχή που ζούμε με αποστάσεις, οι Πυξ Λαξ έρχονται για πρώτη φορά στο Κηποθέατρο Παπάγου για να μας θυμίσουν «Τι είναι αυτό που μας ενώνει» και να μας ταξιδέψουν σε παλιά γνώριμα μονοπάτια. Οι ιστορικοί Πυξ Λαξ με μια πορεία τριάντα χρόνων μας συντροφεύουν με μοναδικό τρόπο σε κάθε στιγμή της ζωής μας και αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους νεότερους καλλιτέχνες.

Γενική είσοδος: 16,50€

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Ανδρομάχη» του Ευριπίδη

Ο γιος του Αχιλλέα, Νεοπτόλεμος, παίρνει ως λάφυρο από την Τροία τη χήρα του Έκτορα, Ανδρομάχη, την εγκαθιστά στη Φθία και αποκτά μαζί της ένα παιδί. Κατόπιν νυμφεύεται την κόρη του Μενέλαου, Ερμιόνη, η οποία ζηλεύει την Ανδρομάχη και καλεί τον πατέρα της για να σκοτώσουν αυτή και το παιδί της, ενώ ο Νεοπτόλεμος λείπει στους Δελφούς για να ζητήσει συγχώρεση από τον Απόλλωνα, επειδή ζήτησε κάποτε το λόγο για το φόνο του πατέρα του Αχιλλέα.

Παίζουν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαΐδης, Νίκος Γιάννακας, Γεωργία Αμπουράντυ, Γιάννης Τσιώμου, Έφη Θανοπούλου κ.ά

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί-Κίνηση: Γιάννης Νικολαΐδης, Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαΐδης, Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης, Κοστούμια: Όλγα Σχοινά

Παραγωγή: ΑΙΧΜΗ

Γενική είσοδος: 15€, Προπώληση: 12€, Κάρτα Δημότη/Άνεργοι/Φοιτητές/άνω των 65/ΑμεΑ: 12€

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ20:30

«Μάγια η μέλισσα» (Παιδική παράσταση)

Η Μάγια η μέλισσα λατρεύει την περιπέτεια και θέλει να τη ζήσει έξω από την κυψέλη. Προσπαθεί να πείσει τον κολλητό της φίλο Βίλλυ να την ακολουθήσει όταν… σπάει κατά λάθος την κυψέλη. Θα προλάβουν να τη φτιάξουν προτού γυρίσουν οι υπόλοιπες μέλισσες;

Παίζουν: Ανδρέας Παπαϊωάννου, Μαρία Προδρόμου, Κική Τσαλίκη, Νίκος Χρηστίδης, Ευτυχία Ψωμά. Μαζί τους, η ακροβάτης Στέλλα Δροσινού.

Σκηνοθεσία: Βασιλική Κωνσταντοπούλου, Κείμενο: Βασιλική Κωνσταντοπούλου-Νίκος Λημνιός-Αντώνης Ζιώγας

Παραγωγή: LONG VEHICLE PRODUCTIONS

Γενική είσοδος: 12€, Προπώληση: 10€

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Ιστορία χωρίς όνομα»Tου Στέφανου Δάνδολου

Ο θυελλώδης έρωτας της Πηνελόπης Δέλτα και του Ίωνα Δραγούμη, με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Γάκη.

Το βραβευμένο με τρία βραβεία κοινού βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου, «Ιστορία χωρίς όνομα» (εκδ. Ψυχογιός), εξελίχθηκε σε μια παράσταση φαινόμενο μέσα από τη θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά και του Κώστα Γάκη. Λατρεύτηκε από το κοινό, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και διακρίθηκε ως «Η παράσταση της χρονιάς» από τα θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων.

Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου, Νίκος Ορφανός, Αργύρης Γκαγκάνης κ.ά.

Θεατρική Διασκευή: Ανθή Φουντά – Κώστας Γάκης, Σκηνοθεσία-Μουσική: Κώστας Γάκης, Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: GRENTERTAINMENT WORLD LTD

Γενική είσοδος: 18€, Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/Πολύτεκνοι/άνω των 65/ΑμεΑ: 15€

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Καρδιά κοίτα»Συναυλία με τον Γιώργο Περρή

Σε ένα πρόγραμμα πολύπλευρο όπως και η προσωπικότητά του, ενώνονται η δισκογραφία του, το παλιό με το καινούργιο, το ξενόγλωσσο με το ελληνικό και η συγκίνηση με τη διασκέδαση. Μαζί του οι μουσικοί: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος – πλήκτρα και ενορχηστρώσεις, Κώστας Νικολόπουλος – κιθάρα, Κωστής Βήχος –μπάσο, Γιάννης Καρακασίδης – τύμπανα, Δημήτρης Μπουρμπούλης.

Γενική είσοδος: 15€

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Ελένη» του Ευρυπίδη

Ο Ηρόδοτος, ιστορώντας τα σχετικά με την Ελένη, ισχυρίζεται ότι πήγε όντως στην Τροία και ότι το ίδιο λέει και ο Όμηρος, ο οποίος στην Οδύσσεια παρουσιάζει την Ελένη να προσφέρει στον Τηλέμαχο το φάρμακο της λησμονιάς· της το είχε δώσει η Πολύδαμνα, γυναίκα του Θόωνα, όχι πάντως στις συνθήκες που αναφέρει ο Ευριπίδης.

Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή, Θέμης Πάνου, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Καύκας, Έφη Σταμούλη, Δημήτρης Κολοβός, Άγγελος Μπούρας κ.ά.

Χορός: Νεφέλη Ανθοπούλου, Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Λουκία Βασιλείου, Μομώ Βλάχου κ.ά.

Μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Δούσος (φλάουτο, κλαρίνο, σαξόφωνο), Δάνης Κουμαρτζής (κοντραμπάσο), Θωμάς Κωστούλας (κρουστά), Παύλος Μέτσιος (τρομπέτα), Χάρης Παπαθανασίου (βιολί), Μανώλης Σταματιάδης (πιάνο, ακορντεόν).

Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας, Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου, Συνεργάτης σκηνοθέτης-Δραματουργία: Νικολέτα Φιλόσογλου, Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Παραγωγή: Κ.Θ.Β.Ε

Γενική είσοδος: 15€, Προπώληση: 12€, Άνεργοι/Φοιτητές/άνω των 65: 10€, ΑμεΑ και συνοδοί: 8€

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Cult»Λαϊκά τραγούδια από τον Γιώργο Βεντουζά.

Εκλεκτή προσκεκλημένη η Ζωή Τηγανούρια.

Μαζί τους η Παιδική Χορωδία του Δήμου Χολαργού-Παπάγου.

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Ο μάγος και η παρέα του» (Παιδικό μιούζικαλ)

Ο μάγος Luigelo μας ξεναγεί στο μαγικό παλάτι του, από όπου στέλνει τους ήρωες του έργου σε ξεχωριστές αποστολές με σύμμαχο την καλή νεράιδα.

Παίζουν: Ανδρέας Μοντέζ, Κωνσταντίνα Στεφανίδου, Τούλα Μωραΐτη, Μαρία Δρακοπούλου, Μάνος Τσιλιβίς, Τάκης Δρόσος και Ζωή Τριανταφυλλίδη

Κείμενο: Λούης Τσίπουρας, Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μοντέζ, Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Στεφανίδου, Χορογραφίες: Δημήτρης Ιβάνωφ

Παραγωγή: PALCO COMMEDIA

Γενική είσοδος: 10€

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Βάκχες» του Ευριπίδη

Ο Διόνυσος καταφθάνει στη Θήβα, την πατρίδα της μητέρας του, έχοντας μαζί του τις πιστές του ακολούθους, για να επιβάλει τη δική του θρησκεία και να τιμωρήσει όλους όσοι είναι εμπόδιο στο δρόμο του, τολμώντας να τον αμφισβητήσουν. Διαβρώνει ακόμα και την ιερή σχέση μάνας-γιού, εμφυσώντας τη θεϊκή του Μανία στις γυναίκες της Θήβας. Με τη βίαιη επιβολή της νέας θρησκείας, επιφέρεται η ισοπέδωση του Βασιλικού Οίκου της πόλης των Θηβών. Οι εναπομείναντες ήρωες της τραγωδίας αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της εξορίας.

Παίζουν: Άκης Σακελλαρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ιωάννα Παππά, Δημήτρης Πετρόπουλος, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης. Χορός: Ιουλία Γεωργίου, Θάλεια Γρίβα, Σμαράγδα Κακκίνου κ.ά.

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς, Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη, Σκηνικά-Κοστούμια: Λουκία Μινέτου

Παραγωγή: «ARSAETERNA»

Γενική είσοδος: 20€, Άνεργοι/Φοιτητές/Μαθητές/άνω των 65/ΑμεΑ/Πολύτεκνοι: 15€

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Η τραγωδία ξεκινά την αυγή μετά τη νίκη των Θηβαίων. Ο Κρέοντας έχει αναλάβει τώρα την εξουσία. Ως στενότερος συγγενής των γιων του Οιδίποδα. Διατάζει να μείνει άταφος ο Πολυνείκης ως προδότης της πατρίδας του. Ορίζει ποινή θανάτου εναντίον οποιουδήποτε παραβάτη της διαταγής του. Η Αντιγόνη εξεγείρεται εναντίον της σκληρής προσταγής, που καταστρατηγεί τους άγραφους νόμους που προστατεύουν τους νεκρούς και προσβάλλει το ιερό αίσθημα της αδελφικής αγάπης. Αψηφώντας τον κίνδυνο επιχειρεί να θάψει τον αδελφό της.

Παίζουν: Θανάσης Παπαγεωργίου, Xριστίνα Φαμέλη-Χειλά, Ντόρα Μακρυγιάννη, Δημήτρης Σαμόλης, Μάνος Καρατζογιάννης κ.ά.

Σκηνοθεσία-σκηνικό: Θέμης Mουμουλίδης, Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή, Συνεργάτης σκηνοθέτης: Μάνος Καρατζογιάννης, Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού, Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Παραγωγή: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ «ΑRS AETERNA»

Γενική είσοδος: 18€, Άνεργοι/Μαθητές/Φοιτητές/άνω των 65/ΑμεΑ/Πολύτεκνοι: 15€

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:15

«Ειδικές Περιστάσεις» του Μπέρναρντ Σλέηντ

Το «Ειδικές Περιστάσεις» πραγματεύεται τις συναντήσεις ενός διαζευγμένου ζευγαριού και διερωτάται αν υπάρχει φιλία μετά το διαζύγιο. Η Έιμι και ο Μάικλ Ράσκιν, παντρεμένοι για 15 χρόνια με τρία παιδιά, φτάνουν στο διαζύγιο. Μετά το πάρτι εορτασμού της 15ης επετείου τους, ο καθένας παίρνει το δρόμο του ενώ σε «ειδικές περιστάσεις» -γάμους, βαφτίσια, κηδείες, τελετές αποφοίτησης, γιορτές- οι δυο τους συναντιούνται ξανά και ξανά και συζητούν πράγματα που αφορούν τη σχέση τους, την εικόνα που έχουν ο ένας για τον άλλον, προσωπικές συνειδητοποιήσεις και αποκαλύψεις.

Παίζουν: Μαριάννα Τουμασάτου, Θύμιος Κούκιος

Μετάφραση: Δανάη Σταματοπούλου, Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος

Σκηνικά: David Negrin, Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Γενική είσοδος: 15€, Προπώληση: 12€, Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Μαθητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 10€

ΤΡΙΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Οι δικές μας φωνές» (Συναυλία)

Μια πολυσυλλεκτική συναυλία με καλλιτέχνες που ζουν στην πόλη μας και οι οποίοι υπηρετούν το χώρο της μουσικής με αγάπη και επιτυχία!

Η Ηλέκτρα Βαλτινού, η Joanne, η Αγγελική Ζήκα, ο Κίμων Πολλάτος και οι «Φίλοι για πάντα» θα μας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια.

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Μήδεια» του Μποστ

Στη Μήδεια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια!

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νικορέστης Χανιωτάκης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Άννα Φιλιππάκη, Άννα Κλάδη

Διασκευή-Απόδοση στίχων-Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης, Πρωτότυπη μουσική: Monika, Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα

Παραγωγή: ΜΥΘΩΔΙΑ – PEOPLEENTERTAINMENT GROUP

Γενική είσοδος: 18€, Προπώληση: 14€, Κάρτα Δημότη/Άνεργοι/ΑμεΑ: 14€

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Πρελούδιο στον έρωτα»

Συναυλία με τον Παναγιώτη Μάργαρη

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι, ο βραβευμένος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης, Παναγιώτης Μάργαρης, θα μας παρουσιάσει κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του. Πιο συγκεκριμένα, διασκευές του σε υπέροχες μουσικές των Ennio Morricone, Nino Rota, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Sting, Beatles, Rolling Stones, καθώς και δικές του συνθέσεις.

Παραγωγή: GUITAR GALAXY PRODUCTIONS

Γενική είσοδος: 15€, Προπώληση: 13€, Κάρτα Δημότη/Άνεργοι/Φοιτητές: 10€

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για έναν ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας. Είναι ένα έργο, που χωρίς άλλο, αποκαλύπτει και τη βαθιά θρησκευτική ιδιοσυγκρασία του Αισχύλου.

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Άρης Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Δαυίδ Μαλτέζε, Αλέκος Συσσοβίτης, Ηρώ Μπέζου, Ιωάννης Παπαζήσης, Κατερίνα Δημάτη, Γρηγορία Μεθενίτη

Χορός: Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Δήμητρα Βήτα, Φιόνα Γεωργιάδη, Κατερίνα Δημάτη κ.ά. Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Παπαϊωάννου (Βιολοντσέλο, effects)

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης, Μουσική Σύνθεση: Φώτης Σιώτας, Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού, Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Παραγωγή: Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ, Συμπαραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Γενική είσοδος: 20€, Άνεργοι/Φοιτητές/παιδιά έως 12 ετών/ΑμεΑ: 15€

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Το κρυφό σχολειό» (Παιδική παράσταση)

Η σκηνοθέτιδα Ειρήνη Ιακώβου εμπνέεται από τον ηρωικό ξεσηκωμό του 1821 και μας παρουσιάζει μια παράσταση-αφιέρωμα στο κρυφό σχολειό, στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, που υπόσχεται να πλημμυρίσει την ψυχή όλων με συγκίνηση και φιλοδοξεί να δώσει στα παιδιά το μήνυμα, πως οι υψηλοί στόχοι -όσο ουτοπικοί και αν φαίνονται- επιτυγχάνονται με αρετή και τόλμη.

Παίζουν: Σπύρος Ιωάννου, Μανώλης Κονταξάκης, Γιώργος Στεφανουδάκης, Ίρις Ανδριανοπούλου κ.ά.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Ειρήνη Ιακώβου, Μουσική: Μάκης Καραχάλιος

Παραγωγή: ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γενική είσοδος: 10€, Προπώληση: 9€

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Ορέστης» του Ευριπίδη

Η Ηλέκτρα και ο Ορέστης νέοι, πληγωμένοι, εύθραυστοι, απροστάτευτοι και ευάλωτοι, ασφυκτιώντας μέσα στο μύθο τους, μετατρέπονται σε άγρια ζώα.

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Μαίρη Μηνά, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Αιμιλιανός Σταματάκης, Γιώργος Ψυχογιός, Πάνος Βλάχος, Ζερόμ Καλούτα. Χορός: Νίκη Λάμη, Αναστασία Στυλιανίδη κ.ά.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας, Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς, Σκηνογραφία: Σάκης Μπιρμπίλης – Γιάννης Κακλέας, Κοστούμια: Ιλένια Δουλαδίρη, Κίνηση: Άρης Σερβετάλης

Παραγωγή: Α Μ ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ

Γενική είσοδος: 20€, Φοιτητές/Άνεργοι/Άνω των 65/ΑμεΑ: 17€

ΤΡΙΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν»Ερμηνεύει η Χριστίνα Αλεξανιάν

Θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου.

Σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χριστίνα Αλεξανιάν, Βοηθός Σκηνοθέτη-Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Καρασαββίδης

Στα ηχογραφημένα τραγούδια της παράστασης συμμετέχουν:

Φωνή: Μαρία Σπυριδωνίδου, Πολίτικο λαούτο-Μπαγλαμάς: Κώστας Γεδίκης, Σκηνικά-Κοστούμια: Μυρτώ Καραπιπέρη

Με τη Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«Το κάδρο που μιλάει»

Η Θεατρική Ομάδα Γονέων Χολαργού «Κήπος» παρουσιάζει τη σύγχρονη ξέφρενη μαύρη κωμωδία του Χολαργιώτη ηθοποιού, θεατρικού συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού, Κώστα Παπαγεωργίου.

Παίζουν: 20 ηθοποιοί γονείς από τη Θεατρική Ομάδα Γονέων Χολαργού «Κήπος»

Συγγραφέας-Σκηνοθέτης: Κώστας Παπαγεωργίου

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα

Η ορχήστρα της συνθέτριας με τις δεκάδες επιτυχίες και τις νοσταλγικές μελωδίες, το βιολί της και η σύμπραξη με τους ξεχωριστούς, ταλαντούχους μουσικούς της, θα μας χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία. Χαρά και συγκίνηση, μνήμες και ελπίδες, όλα συναντιούνται σε αυτή τη συναυλία και γίνονται «Όλα ένα».

Γενική είσοδος: 15€

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21:00

«About sex»Stand-up comedy με την Κατερίνα Βρανά

Μετά τη sold out επετειακή της παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η πιο αστεία γυναίκα του κόσμου επιστρέφει με το διαχρονικά ξεκαρδιστικό «About Sex». Γιατί μόνο έτσι θα μας μπει καλά το φθινόπωρο! Με γέλιο και αισιοδοξία.

Γενική είσοδος: 15€, Προπώληση: 12€

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ20:00

«Σεργιάνι στην Παράδοση»

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από το Λύκειον των Ελληνίδων, Περιφερειακό Τμήμα Χορού Χολαργού-Παπάγου.

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Τοποθεσία: Κηποθέατρο Παπάγου, οδός Κορυτσάς, 6η στάση λεωφορείου 409 (Παπάγου – Εθνική Άμυνα)
  • Γραφείο Φεστιβάλ: Αναστάσεως 90, Παπάγου
    Τηλ.: 2132027186, 2132027187 (εργάσιμες ημέρες 09:00-14:00)

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  • Αγοράζουμε το εισιτήριο κατά προτίμηση ηλεκτρονικά.
  • Προσερχόμαστε στο Κηποθέατρο τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης.
  • Κατά την είσοδο στο Κηποθέατρο τηρούμε τις αποστάσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες των ταξιθετών.
  • Η χρήση της μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, από την προσέλευση έως την αποχώρηση.
  • Κατά τη διάρκεια της παράστασης παραμένουμε καθιστοί στην αριθμημένη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό μας.
  • Δεν καθόμαστε στις θέσεις που φέρουν την ένδειξη «Παρακαλούμε μην κάθεστε εδώ».
  • Τηρούμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις για τις αγορές μας στο κυλικείο.
  • Διασκεδάζουμε ασφαλείς στο Κηποθέατρο Παπάγου.
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.